Prøv Procycling Pluss idag

VIKTIG TEMPO: Valgren Andersen klarte ikke å ta tid på fredagens tempoetappe. Dermed måtte Pedersen bare følge sin danske rival på lørdag. Foto: Tim De Waele

Pedersen sikret sammenlagtseieren

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 16.09.17 17:54

Del på    

Det danske stortalentet var urokkelig på siste etappe i Danmark rundt.

(procycling.no): Ingen klarte å rokke ledelsen til Mads Pedersen (Trek-Segafredo) på lørdagens avsluttende etappe i PostNord Danmark rundt.

Landsmann Michael Valgren Andersen (Astana) var nærmeste konkurrent før etappen, med kun ni sekunder opp til 21-åringen. Astana-rytteren satt langt framme i den siste bakken i Aarhus, men Pedersen satt våkent med på hjul.

Etappen endte i massespurt, der Max Walscheid (Team Suneweb) var aller raskest. Pedersen har vist fremragende form gjennom uken, og hang imponerende godt med i spurten. Han fulgte lik bak den tyske etappevinneren, og økte dermed seiersmarginen i rittet til 15 sekunder.

– Heldigvis så ville Sunweb ha en spurt. Det gjorde det lettere for oss, sier Pedersen i intervju vist på danske DR etter målgang.

Til tross for Sunweb sitt hardkjør, så var det angrep i finalen. Men ikke fra Valgren Andersen. Det var lagkompis Matti Breschel som angrep.

– Matti kjørte der med to og en halv runde igjen. Så sa jeg til Michael at vi ikke vil kjøre han inn. Han ville ikke selv kjøre inn Matti, slik at han kunne kjøre for etappeseier, forteller Trek-rytteren.

Breschel er på utgående kontrakt i Astana, og har foreløpig ikke funnet noen ny arbeidsgiver til 2018-sesongen. Den danske veteranen ble til slutt kjørt inn, og i spurten ble Pedersen nummer to.

– Jasper (Stuyven) var motivert for dagens etappe. Jeg kjørte egentlig opptrekk for ham. Men noen startet spurten tidlig, så jeg endte med å kjøre fra. Det kunne være at Valgren tok noen bonussekunder, så jeg kunne ikke ta noen sjanse.

Casper Pedersen tok tredjeplassen, 46 sekunder bak Trek-Segafredo-vinneren. Rasmus Guldhammer endte bak der igjen, og sørget for fire dansker på toppen av sammenlagtlista.

Tagget med: , , , ,

Les også disse