INGEN VEI TILBAKE: Flandern rundt i 2015 ble Luca Paolinis siste forsøk. Alexander Kristoff vant

INGEN VEI TILBAKE: Flandern rundt i 2015 ble Luca Paolinis siste forsøk. Alexander Kristoff vant, men noen måneder senere ble italieneren kastet ut av Tour de France etter positiv test på kokain. I en alder av 40 år legger den tidligere Katusha-rytteren nå opp. FOTO: AFP PHOTO / BELGA / KURT DESPLENTER

Paolini finner ikke ny kontrakt: – Jeg slutter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 18.01.17 12:43

Del på    

Testet positivt på kokain under 2015-utgaven av Tour de France.

(procycling.no): Alexander Kristoff kunne ikke tro det han hørte da Luca Paolini teste positivt på kokain og ble kastet ut av rittet på dag sju.

– Det var med sjokk og vantro. At han skulle teste positivt på kokain under Tour de France, hadde jeg aldri trodd. Men det er nok ikke sånn at han har det liggende på rommet, uttalte Alexander Kristoff til procycling.no etter hendelsen i juli for to år siden.

Les hele Kristoffs reaksjon på lagkameratens kokainbruk her!

Tomrommet det rutinerte italieneren etterlot i laget, har kanskje ikke blitt fylt før Tony Martin signerte for Katusha-Alpecin i fjor høst.

Paolini: – Jeg gir meg

Nå er det også klart at 2015-utgaven av Tour de France ble Paolinis siste opptreden på toppnivå.

Han pådro seg en 18 måneder lang suspensjon etter å ha inntatt kokain under en treningsleir i privat regi under forberedelsene til touren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

PÅ VEI MOT SEIER: Triumfen under Gent-Wevelgem i 2015, skulle bli Luca Paolinis siste bragd som toppsyklist. FOTO: AFP PHOTO / BELGA / DAVID STOCKMAN

Siden har det kommet fram at han også var avhengig av sovemedisinen Minias (Benzodiazepine), og misbruket skal ha strukket seg flere år tilbake i tid. Likevel var han arkitekten bak både Milano-Sanremo-triumfen og Kristoffs to etappeseirer i touren, i tillegg til at han sto seirende igjen etter en brutal utgave av Gent-Wevelgem.

– Det er avgjort. Jeg gir meg, avslører han overfor La Gazzetta dello Sport.

Smilte etter Vinokourovs avslag

Etter å ha holdt seg i brukbar form og sonet dommen ferdig, håpet Paolini på en ny sjanse på toppnivå i sykkelsporten.

Spesielt har han jobbet med lag som historisk sett har vært med på å gi utøvere en ny sjansen.

Men verken Astana eller Bahrain-Merida ryddet plass for 40-åringen denne gangen.

– Hos Astana fortalte (Alexandre) Vinokourov meg at jeg hadde blitt utestengt, og at han dermed ikke kunne signere meg. Det fikk meg til å smile. Jeg hadde lyst til å prøve noe helt nytt med Bahrain-Merida, men den arabiske kulturen tillater ikke den minste tabben når det gjelder alkohol eller narkotika. Jeg håpet fortsatt på en mulighet, men jeg satt juleferien som deadline. Det skjedde ingen ting og jeg sitter igjen med en bitter smak i munnen, forteller han via La Gazzetta.

Ingen Paolini – men Pellizotti får en ny sjanse

Å innta kokain er forbudt i forbindelse med konkurranse, men er ikke – antidopingmessig – sett på som brudd på reglene utenfor sesong.

Ettersom Paolinis prøve ble avleverte under Tour de France, var det ingen vei utenom en utestengelse.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FÅR EN NY SJANSE: Franco Pellizotti ble nylig plukket opp av Bahrain-Merida.

Når man vet at et navn som Tom Boonen har slitt med samme tidligere, og vet at blant andre Franco Pellizotti (38) nylig ble signert av nettopp Bahrain-Merida, kan man forstå Paolinis skuffelse.

Pellizotti ble fjernet fra Liquigas lagoppstilling før Giro d’Italia i 2010. Årsaken var mistenkelige blodverdier da han tok klatretrøya i Tour de France året i forveien. Italieneren ble til slutt idømt en toåring utestengelse for forseelsen.

– Jeg har gjort mine feil

Etter 16 år som proffsyklist og etappeseirer i både giroen og vueltaen er det ubarmhjertig slutt for den skjeggete mannen.

– Jeg vet jeg har gjort mine feil, men jeg hadde satt pris på å få en ny sjanse. Jeg gikk for langt og maktet ikke å håndtere misbruket mitt. Jeg vet jeg gjorde noe galt, men jeg gjorde det ikke for å skade sykkelsporten. Nå lukker jeg dette kapittelet og åpner en ny side.

Den tidligere Katusha-generalen forteller at han har lyst til å fortsette innenfor sykkelsporten, fordi det er «livet hans».

I hva slags form har han ikke bestemt seg for ennå.

– Jeg vurderer flere ting. Det kan være prosjekter knyttet til sykkelturisme eller utvikling av sykkeltøy. Sykkelsporten vil alltid være livet mitt, avslutter Paolini.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse