UTESTENGT: Jarlison Pantano er utestengt i fire år, etter å ha testet positivt for EPO. FOTO: David Ramos/Getty Images

Pantano utestengt i fire år

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 21.05.20 10:18

Del på    

Testet positivt for EPO.

(procycling.no): Det var i april 2019 det ble kjent at den daværende Trek-Segafredo-rytteren Jarlinson Pantano hadde testet positivt på Erythropoietin (EPO).

Kolombianeren ble midlertidig utestengt. Selv om han bedyret sin uskyld valgte han likevel å avslutte sykkelkarrieren i løpet av våren.

Onsdag meddelte det internasjonale sykkelforbundet (UCI) at de har funnet ham skyldig i misbruk av EPO og at han utestenges fra all idrett i fire år.

Den positive testen stammer fra 26. februar 2019, to dager etter den avsluttende etappen av Tour du Haut Var, hvor han ble nummer 20.

LES OGSÅ: Vaughters kritiserer UCI etter at EF-rytter testet positivt

– EPO blir injisert, så jeg aner ikke hvordan det kom inn i kroppen moin. Det er mange ting som ikke gir mening. Jeg ga den positive prøven 26. februar, men hadde tester 10. mars og 21. januar, men ingen av de var positive. Jeg har mer enn 60 kontroller i det biologiske passet og nivåene er de samme og alt er likt. Jeg har alltid hatt nulltoleranse og jeg hadde en toårskontrakt, så jeg hadde ingen grunn til å gjøre det, uttalte Pantano i fjor.

Pantano vant den 15. etappen av Tour de France i 2016, og i 2018 henviste han Vegard Stake Laengen til andreplass på en tøff etappe av Katalonia rundt.

Tagget med: ,

Les også disse