VIL IKKE DANSE PÅ ANDRES GRAVER: Men Jonathan Vaughters mener Sky på egenhånd har endret spillereglene innenfor sykkelsporten med sine oppblåste budsjetter. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

KRITISIRER UCI: Jonathan Vaughters er misfornøyd etter at det ble kjent at EF-rytter Luis Villalobos har testet positivt. FOTO: Tim De Waele/Getty Images

Vaughters kritiserer UCI etter at EF-rytter testet positivt

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.05.20 19:55

Del på    

– Denne byrden faller på UCI.

(procycling.no): Den meksikanske rytteren Luis Villalobos har testet positivt for veksthormonet GHRP-6. Testen stammer fra en test utenfor konkurranse gjort den 25. april i 2019.

UCI annonserte den positive testen mandag. Villalobos syklet da for det amerikanske kontinentallaget Aevolo, men har siden august 2019 syklet for EF Pro Cycling, hvor han hadde en treårskontrakt.

Den positive prøven for lagets sjef, Jonathan Vaughters, til å se rødt. Det amerikanske laget har siden lagets fødsel hatt et tydelig antidoping-stemme.

Villalobos er suspendert fra laget med umiddelbar virkning, og Vaugthers raser mot UCI for at resultatet først ble klart nå.

– Hadde aldri signert ham

Det er nemlig bare WADA-akkrediterte laboratorier som kan teste for veksthormonet.

– Hadde vi visst det hadde vi aldri signert Luis. Byrden her er på UCI, fordi det er ikke noe internt testprogram som har det nødvendige utstyret for å teste for GHRP-6.

Samtidig retter han også en finger mot Villalobos tidligere

– Alle fortjener bedre. Luis fortjente bedre veiledning fra sine tidligere trenere og doktorer. Og laget fortjente bedre fra UCI enn å bli kjent med denne situasjonen først ett år senere.

– Selv om det er oppmuntrende at systemet tar ryttere [som jukser], det må være mer gjennomsiktig og etterrettelig enn dette. Vi skal oppmuntre Luis til å ikke kjempe mot dette og fortelle sannheten, hva enn det måtte være.

Villalobos har rett fremdeles rett til å kreve B-prøve av den positive testne.

Tagget med: ,

Les også disse