Pallplass for Joker i Frankrike

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 27.03.16 16:18

Del på    

Amund Grøndahl Jansen tok tredjeplassen på den avsluttende etappen av Tour de Normandie.

Det har vært mye nesten for de norske lagene i årets Tour de Normandie. Atskillige bruddforsøk og flere plasseringer blant de fem beste. Heller ikke på siste etappe kom seieren, men Joker var meget nære.

Bjørn Tore Hoem var offensiv og angrep med to mil til mål. Han kjempet tappert og hadde lenge en ledelse på 15 sekunder. Bruddforsøket holdt ikke inn og 24-åringen ble hentet med åtte kilometer igjen.

Tour de Normandie ble avsluttet med en massespurt der Amund Grøndahl Jansen kjempet seg til en tredjeplass. Timothy Dupont (Verandas Willems) var nok en gang raskest. Belgieren tok sin tredje etappeseier i årets utgave av syvdagersrittet.

Det sykkelelskende folkeslaget gjorde har dominert rittet den siste uken. Fem av syv etapper ble vunnet av belgiere og belgiske Baptiste Planckaert (Wallonie-Bruxelles) vant sammenlagt.

I lagkonkurransen var det imidlertid et norsk lag som var best. Team Joker var der 17 sekunder foran Rabobank Development Team.

Slik gikk det til:
Et vindfult Normandie ventet på rytterne da starten gikk i Coutances. De satte avgårde i et forrykende tempo. Først etter fire mil ble dagens brudd etablert.

En kvartett i tet fikk over fire minutter, men feltet hentet dem inn når rittet gikk mot slutten.

Fire mil fra mål var feltet samlet igjen. Kort tid etter skapte sidevind kaos i feltet som ble delt i mindre grupper. Team Joker hadde Amund Grøndahl Jansen og Bjørn Tore Hoem i teten da vinden roet seg.

Hoem angriper
Bjørn Tore Hoem var ikke vond å be og angrep fra den første gruppa. 24-åringen fikk raskt en ledelse på 15 sekunder, men feltet nektet å la han slippe lenger unna. I flere kilometer lå Hoem omtrent ti sekunder foran forfølgerne.

Hoem kjempet tappert, men feltet viste ingen nåde. Etter tolv kilometer alene i tet ble Joker-syklisten hentet åtte kilometer fra mål.

Inn mot målstreken i Caen samlet flere grupper seg og feltet ble større. Den sjette etappen av Tour de Normandie endte i massespurt der Timothy Dupont tok sin tredje etappeseier på en uke.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse