FOTO: Jan Brychta

– På slutten var det instinktene som slo inn

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 8.09.19 21:15

Del på    

Skjerping sikret den første norske seieren i Uno-X Development Weekend.

STANGE (procycling.no): Uno-X fikk ikke det ønskede resultatet ut fra Lillehammer GP etter god lagkjøring, men med seks mann med friske bein, holdt det hele veien i Gylne Gutuer.

Det norske laget var godt med gjennom hele rittet, og da det virkelig kjøret startet på den siste runden, var Erik Nordsæter Resell og Kristoffer Skjerping blant de som kjempet i teten.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Etter flere angrep fra Resell og andre, angrep Skjerping inne på de siste par kilometerne. Han fikk med seg danske Morten Hulgaard (ColoQuick) og på oppløpet av nordmannen raskest.

– Jeg synes vi egentlig kjører et fantastisk bra ritt. Vi er hele tiden på forskudd, så vi har alltid en mann i den første gruppa. På slutten blir det som alltid kaos. Vi hadde Resell foran, mens det var Coop som jaktet bak. På slutten var det egentlig bare instinktene som slo inn. Det var perfekt å gå da jeg angrep og jeg fikk det litt som jeg ville i spurten, selv om jeg var helt skåltom mot slutten. Heldigvis gikk det, sier Skjerping.

Artikkelen fortsetter under bildet!

BØTTA MED HJEM: Kristoffer Skjerping vant duellen mot Hulgaard i Gylne Gutuer. FOTO: Jan Brychta

Alle fryktet Larsen

Like før Skjerpings støt, hadde vinneren av Lillehammer GP, Niklas Larsen hentet inn Resell på toppen av Karl Johan.

– Det var ganske mange samlet på slutten egentlig. Jeg holdt et godt øye med Niklas Larsen i ColoQuick, for jeg visste at han var veldig sterk. Mot slutten ble det mye støting. Jeg timet et støt ganske bra på det siste gruspartiet, men så kjørte Niklas meg inn. Det ble noen nye støt, og så kom Skjerping på kontra da det stoppet opp. Det var perfekt timet og det var også perfekt at han fikk med seg en ColoQuick-rytter. Da ville jo ikke Niklas Larsen kjøre det inn, sier Resell.

Skjerping fryktet en stund at han hadde fått med seg nettopp Larsen, som skal kjøre for Uno-X neste år.

– Jeg så først at jeg hadde en ColoQuick-rytter med meg, så da tenkte jeg at det kanskje var Niklas Larsen. Men jeg så raskt at det ikke var ham, og de andre har jeg ikke veldig god kontroll på. Han ble litt stresset og valgte å kjøre først inn i siste sving. Jeg har jo syklet dette oppløpet noen ganger og vet at det er ganske langt etter slikt hardt ritt. Jeg ventet og ventet, og så gikk jeg forbi. Da var det egentlig bare helt stopp i beina. Jeg måtte sitte ned igjen, men heldigvis var han like kokt, så det gikk, sier han med et smil.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TO STORE SEIRER: Den andre turen opp Riperbakken i Ringerike GP viste Kristoffer Skjerping for alvor fram hvor gode bein han satt med. 26-åringen endte opp med å kjøre solo inn til seier på Søndre Torg i Hønefoss. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

To store norske seirer for Skjerping

Mens Larsen altså skal kjøre for Uno-X neste sesong, virker det som om Skjerping er på vei vekk fra laget. Det selv om han nå har vunnet både Ringerike GP og Gylne Gutuer denne sesongen.

– Sammenlignet med fjorårssesongen hvor jeg gjorde det litt bra på tempo, så trumfer én seier det meste. Nå fikk jeg enda en seier og har vunnet de to, i mine øyne, største norske rittene for kontiryttere og klubbryttere. Så får jeg håpe at jeg kan sykle litt til i hvert fall.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Både han og Resell var opptatt av å skryte av laget etter rittet. Uno-X satt igjen med alle sine seks ryttere på den siste av de fire lokale rundene i Stange, i et felt på rundt 30-40 ryttere.

– Hver eneste en på laget gjorde en sinnssykt bra jobb. Ofte er det slikt i et ritt at noen ikke føler seg så bra, men i dag fikk du ut det beste av laget. Det er kjempebra. Det var etter boka dette her, sier Skjerping.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse