TIL TOPPS: Trond Håkon Trondsen tar sin første seier i Coop-trøyen i Scandinavian Race in Uppsala. FOTO: Team Coop

Øyeblikket: Trond Håkon Trondsen

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 18.11.18 10:54

Del på    

procycling.no kårer årets beste kontirytter.

procycling.no skal i høst kåre Norges beste, mannlige rytter på kontinentalnivået. Du kan avgi din stemme i bunnen av dette manuset!

UTSLITT: Trond Håkon Trondsen ga alt i NM, og var del av gruppa til Vegard Stake Laengen og Fridtjof Røinås mot slutten. Han angrep fra den, men endte opp med å bli kjørt inn av Joker-laget. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no

Fakta:

  • Navn: Trond Håkon Trondsen
  • Alder: 24 år
  • Lag: Team Coop
  • UCI-poeng: 130
  • Gode resultater: 1.plass Scandinavian Race in Uppsala; 2x topp5-plasseringer Tour of Norway; 7.plass Fyen Rundt, 6.plass Norgesmesterskap landevei, 5x topp10-plasseringer Tour de Normandie; 8.plass sammenlagt Tour de Normandie; 3x topp10-plasseringer Tour du Loire et Cher, 11.plass Ringerike GP; 3x topp10-plasseringer Volta a Portugal; 12.plass Gooikse Pijl.

Øyeblikket

Scandinavian Race in Uppsala var rittet der Team Coop kronet et sterkt stykke lagarbeid med seier. Trond Håkon Trondsens eneste UCI-seier i 2018 kom på svensk jord, midtveis i en for det meste jevnt over god sesong der 24-åringen sanket hele 17 topp10-plasseringer. 

Det norske kontinentallaget tok ansvar fra start og posisjonerte hele fem ryttere i et stort brudd med hele 22 ryttere som etablerte seg innledningsvis. Veien inn mot siste runde hadde Coop-rytterne holdt farten i feltet høy, nøytralisert farlige angrep og kjempet med nebb og klør for å bane vei til en samlet spurt. Danske Louis Bendixen var siste Coop-rytter til å navigere Trondsen frem, før den raske Skedsmokorset-syklisten måtte klare seg på egenhånd. 

I en tetgruppe på tolv ryttere var Trondsen utilnærmelig i den avgjørende, hektiske spurten. Trondsen og Coop startet rittet med et visst favorittstempel, og gjennom et bunnsolid kollektivt arbeid innfridde laget forventningene med sin tredje UCI-seier for årets. Danskene Nicklas Pedersen (BHS) og Niklas Larsen (Virtu Cycling) klarte ikke å hamle opp med den hurtige nordmannen, og måtte ta til takke med henholdsvis andre- og tredjeplass.

Oppturen i Uppsala ble den eneste seieren i det som må karakteriseres som Trondsen beste sesong til dags dato. Med et stabilt høyt nivå gjennom en lang sesong viste 24-åringen at han tok betydelige steg i 2018.

[poll id=»14″]

Tagget med: , ,

Les også disse