GJØR COMEBACK I COOP: Trond Håkon Trondsen forsøkte seg hos Wanty Gobert, men er tilbake i norsk sykkelsport foran 2020-sesongen. Her er han avbildet under Tour of Britain. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)

– En av Norges beste ryttere

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 6.12.19 12:09

Del på    

2020-stallen til Team Coop Sykkel er komplett.

(procycling.no): Trond Håkon Trondsen (25) er tilbake hos Team Coop Sykkel etter at gjesteopptredenen hos Wanty Gobert ikke resulterte i kontrakt.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Romerikingen innkasserte etappeseirer både i Tour de Normandie og Tour d’Eure-et’Loir, og tok i tillegg en imponerende seier under Sundvolden GP.

Som en del av det belgiske, prokontinentale laget fikk han sjansen under Arctic Race of Norway, Tour of Britain og Tour of Taihu Lake, i tillegg til en rekke opptredener under endagsritt i Belgia. Laget valgte likevel å satse på hjemlige ryttere, og Trondsen reiste hjem til Norge uten kontrakt.

Den siste tida har det vært litt uvisst om Coop hadde en ledig plass til ham, men da satsinga bestemte seg for å øke fra 8 til 10 mann, var nok 25-åringen fra Skedsmokorset relativt selvskreven:

– Jeg hadde en veldig god vårsesong med flere toppresultater og tre UCI-seire. Dette bidro også til muligheten jeg fikk på høyere nivå hos Wanty Gobert. Det var en spennende periode med et godt rittprogram, og mye harde ritt som gjør meg sterkere på sikt. Jeg skulle selvfølgelig ønske at det ordnet seg med Wanty Gobert, men jeg er motivert for å bli enda bedre og vise at jeg hører hjemme der. Jeg kommer til å fortsette å jobbe hardt for å vise at jeg er god nok til å sykle på et høyere nivå, i tillegg til at jeg ønsker å vinne sykkelritt. Det tror jeg er fullt mulig, spesielt med det sterke laget vi har for 2020. Jeg er også veldig takknemlig for hjelpen jeg har fått av Team Coop i år, og mulighetene det har gitt meg å være i laget, sier Trondsen i en pressemelding fra Team Coop Sykkel.

Lovende 22-åring tar den siste plassen

Som procycling.no skrev tidligere i dag, ble det ingen åpen plass for Bjørn Tore Hoem innenfor 2020-stallen. Den siste plassen går i stedet til 22 år gamle Fredrik Dversnes fra Egersund.

Til daglig har han syklet for Sandes SK, og han har tidvis imponert denne sesongen. Under norgescupavslutninga i nettopp Sandnes, ble Dversnes tredjemann bak Martin Bugge Urianstad (Uno-X NDT) og Louis Bendixen (Team Coop).

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Unggutten har også vist seg fram under Gylne Gutuer (8.-plass) og har topplasseringer fra Ronde van Vestkant og gateritt på belgisk jord.

– Nå har jeg vært hos Sandnes Sykkelklubb i litt over to år, fått god matching og utvikling – og ser frem til å kunne gjøre dette på fulltid. Jeg vet at man ikke må stresse, jobbe godt og at resultatene kommer etterhvert. Forhåpentligvis fører dette til at jeg kan etablere meg på høyere nivå, få noen topplasseringer og vinne ritt i lengden. Uansett ser jeg veldig frem til å være en del av laget, bli bedre kjent med de andre rytterne og konkurrere sammen – og ikke mot de, sier Dversnes.

2020-stallen teller 10 mann

Dermed utgjør Eirik Lunder, Louis Bendixen, André Sotberg, Olav Hjemsæter, Jacob Eriksson, Iver Knotten, Stein-Erik Eriksen, Tord Gudmestad, Dversnes og Trondsen 2020-stallen til Team Coop Sykkel.

Sportsdirektør Magnus Børresen er nok ekstra fornøyd med å ha «topplasserings-garantisten» Trondsen tilbake i egne rekker.

– Trondsen har gjennom sine resultater i år vist at han er en av Norges beste ryttere. Vi hadde et håp om at han skulle få sjansen på et høyere nivå, men når det ikke løste seg, ønsker vi å vise at vi fortsatt har stor tro på han og ønsker å ha han med videre slik at han kan fortsette å prestere og forhåpentligvis ta steget opp neste år, uttaler Børresen i pressemeldingen.

Tagget med: , , ,

Les også disse