IKKE HELT KLARE: Team Coop snakker fremdeles med et par ryttere. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no.

Kickoff unnagjort, men fremdeles er ikke alt klart hos Team Coop

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 7.11.19 15:55

Del på    

Fremdeles i en prosess hvor de ser på aktuelle ryttere for neste år.

(procycling.no): I likhet med Joker Fuel of Norway, har Team Coop hatt en samling med neste års ryttere de siste dagene. Onsdag ble samlingen avsluttet med en festmiddag, hvor man presenterte de åtte rytterne som er klare for Coop også i 2020, mens man takket av de tidligere rytterne.

Kristian Aasvold (går til Riwal Readynez), Erlend Blikra (Uno-X Norwegian Development Team) og Håkon Lunder Aalrust (Joker Fuel of Norway) forlater alle laget. De ble takket for innsatsen og mottok en flaske vin og et bilde fra tiden deres i Coop. Det samme gjorde Trond Håkon Trondsen, selv om det riktignok ikke er sikkert nettopp hva som vil skje med ham.

Trondsen har i høst kjørt som stagiaire for Wanty-Gobert og har vært linket til Riwal for neste sesong.

– Hvordan er dialogen med Coop?

– De har vært ganske sikre på at jeg blir proff, men vi får se om de har en plass til meg dersom det ikke går, sa Trondsen til procycling.no for snaut tre uker siden

25-åringen opplyser til procycling.no torsdag formiddag at situasjonen fremdeles er uavklart, med tanke på om han kan få seg kontrakt med et profflag eller ei.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Trenger flere signeringer

For med åtte ryttere er stallen sårbar for skader og sykdom, samt at den også er for liten. I år hadde Team Coop kontrakt med åtte ryttere, mens Eirik Lunder og Thomas Ognedal hadde en intensjonsavtale. Lunder ble tatt opp i stallen i slutten av april og siden har laget altså hatt ni ryttere.

Til neste år kommer det en endring i UCI-reglene.  UCI bekrefter også overfor procycling.no at stallen for kontinentallagene på herresiden må bestå av minimum ti ryttere i 2020.

– Jeg har sett det regelverket jeg også. Vi får se an om vi må eller om vi skal, hva det blir til, sier sportsdirektør Magnus Børresen til procycling.no, usikker på i hvilken grad de faktisk må ha ti ryttere i 2020. 

–  Vi skulle kanskje hatt flere, og så spørs det litt hvem det er og slike faktorer. Jeg kan ikke gå ut med noe konkret nå, for vi er enda i den rytterprosessen. Det har dratt ganske lenge ut i år, egentlig, sier han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Usikkerheten rundt Trondsen preger situasjonen

Fremdeles er Coop i en prosess hvor de prater med flere ryttere, og hvor denne uavklarte situasjonen med Trond Håkon Trondsen henger litt over. Med et par uker igjen til fristen for at UCI-papirene skal sendes inn, er det også tid å gjøre nødvendige signeringer.

– Er det slik at man må se hva som skjer med Trond Håkon før dere kan lande de andre brikkene?

– Ja, det er jo komplisert. Uten at jeg kan si for mye, så henger det litt på slike ting, sier Børresen. 

– Hva synes du om den gruppa på åtte ryttere dere har nå?

– Jeg er egentlig veldig fornøyd. Vi har fått med oss de rytterne vi ville ha med videre, og har også fått inn noen forsterkninger i Iver Knotten og Stein-Erik Eriksen. De er veldig gode på tempo, og vi ønsker å ha et fokus og satsing på det for dem som ønsker det. De har jo ambisiøse mål og nå får vi velodromen på plass til neste år. Det blir en viktig arena som vi skal bruke fremover. I tillegg har vi den tidligere juniornorgesmesteren Tord Gudmestad som jeg forventer at skal utvikle seg videre. Det er ikke noen forventning om at han skal prestere i sitt første år som senior, men at vi kan begynne å jobbe med ham tidlig og følge utviklingen hans, så har han i hvert fall et kjempepotensial til å lykkes, sier Børresen.

Team Coop har kontrakt med følgende åtte ryttere for neste sesong: Eirik Lunder, Louis Bendixen, André Sotberg, Olav Hjemsæter, Jacob Eriksson, Iver Knotten, Stein-Erik Eriksen og Tord Gudmestad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , ,

Les også disse