KLAR FOR NY COOP-SESONG: Trond Håkon Trondsen håper på å ta steget ut i proffverdenen i 2020. FOTO: Trond Helleslien.

– For hvert år som går, blir det litt vanskeligere

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 8.02.20 07:52

Del på    

Trond Håkon Trondsen føler imidlertid ikke på mer press for å sikre seg proffkontrakt.

ALBIR (procycling.no): For øyeblikket er Team Coop på årets andre samling på det spanske fastlandet. Laget har base i Denia, men har de seneste dagene flyttet seg ned til et spahotell i Albir der over 40 representanter fra de ulike sponsorene har tatt turen for å få noen solfylte dager på sykkelen guidet av Coop-rytterne, samt foredrag fra ulike ryttere og Stein Ørn, og annet sosialt opplegg.

Resultatmessig var det Trond Håkon Trondsen som var Coops spydspiss i 2019. Som belønning fikk han kjøre høstsesongen som stagiaire i Wanty Gobert, men dessverre for Trondsens del ble det ikke proffkontrakt ut av det. 

For Skedsmo-mannen er det fortsatt et stort mål å ta steget ut i proffverdenen. Det blir ikke lettere med årene. I 2020 fyller han 26 år, men kjenner ikke at det er noe mer press enn tidligere med tanke på å ta det neste steget.

– Jeg vet at det ikke blir noe lettere, så jeg er klar over det. For hvert år som går, så blir det litt vanskeligere. Samtidig så har jeg litt grunnlaget nå, med tanke på kontakter med profflag. Jeg føler ikke på noe spesielt press. Jeg skal gjøre så godt jeg kan. Jeg prøver å jobbe med det jeg kan, og det er å prestere. Jeg satser på at det går veien, sier Trondsen til procycling.no på hotellet deres i Albir.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lærerikt Wanty-opphold

Til tross for at det ikke endte i proffkontrakt, fikk NTNU-studenten flere gode erfaringer med seg fra det belgiske laget.

– Jeg fikk en helt annen rolle i Wanty. Man lærer mye av å bli satt til å gjøre en sånn jobb, på samme måte som de andre i Coop har gjort for meg. Man blir kanskje enda mer takknemlig for den jobben som blir gjort for deg. Ellers var det mye hard belastning og hard jobbing, så jeg håper det har gitt meg et fysisk grunnlag også. 

KOSER SEG PÅ SAMLING: Etter en knallhard «Aspervika-økt» smiler Trond Håkon Trondsen på Coop-samling i Albir. FOTO: Magnus Drivenes, procycling.no

Mens Trondsen var i Wanty, signerte Coop-kompis Kristian Aasvold med Riwal Readynez. Dit endte også Sondre Holst Enger og August Jensen, ryttertyper som kan minne om Coops eksplosive 25-åring.

Trondsen forteller at han og agent Joona Laukka var litt avventende med andre, men at de håpet det skulle ordne seg med laget til Odd Christian Eiking. Da de begynte å se andre steder, begynte det å bli fullt rundt omkring. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Slik beskriver Trondsen den kontraktsmessige noe frustrerende høsten:

– Det at du var i Wanty som stagiaire, gjorde det at du hadde mindre kontakt med andre eventuelle lag?

– Ja, ting skjedde ganske sent i Wanty. Det gjorde nok at Joona var litt avventende med tanke på det. Vi ventet på et svar. Det svaret som kom i oktober var ikke helt entydig det heller. Vi ventet litt på det, og da vi begynte å undersøke andre muligheter var det nesten ingenting igjen. Fusjonen mellom Israel og Katusha var klar, og mange WorldTour-ryttere var på markedet. Det er flere ryttere som ikke har fått kontrakter ennå, som Boswell, Weening og Boom. Det er vanskelig å vite hva man skal gjøre, om man skal vente eller gå for noe annet tidligere. Vi ventet for å se om muligheten var der. Når det ikke ble noe til slutt, er det selvfølgelig kjipt. 

Likevel håper den tidligere Sparebanken Sør-rytteren at oppholdet gjør seg bra på CV-en.

– Hvis jeg blir enda bedre, så kjenner jeg dem og de kjenner meg. For andre lag kan det også være interessant at jeg har vært der, for da har jeg litt erfaring.

Åpner sesongen i Taiwan

1.mars åpner Team Coop sesongen i Tour of Taiwan. Trondsen er en av de fem utvalgte for det norske kontinentallaget. I tillegg kjører Olav Hjemsæter, Louis Bendixen, Jacob Ericsson og Eirik Lunder rittet.

Der ønsker naturligvis Coop å åpne bra og raske med seg UCI-poeng og premiepenger. Trondsen har ikke helt oversikt over hva som venter i Taiwan ennå.

– Jeg har ikke sett så nøye på løypene, men vi satser på å åpne sesongen bra. Jeg tror vi har gode muligheter. 

I fjor endte Trondsen med tre seire. I år håper han å øke seierstallet.

– Målet får være fem seire. Det er seire som gjelder, understreker han.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: ,

Les også disse