Cycling: 71st Tour of Spain 2016 / Stage 10 Podium / Omar FRAILE MATARRANZ (ESP) Polka Dot Mountain Jersey/ Celebration / Lugones - Lagos de Covadonga 1110m (188,7km)/ La Vuelta / © Tim De Waele

Overtok klatretrøyen etter heroisk innsats

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 29.08.16 19:34

Del på    

Omar Fraile så ferdig ut, men mobiliserte på Lagos de Covadonga.

(procycling.no): Omar Fraile (Dimension Data) lå på sjetteplass i klatrekonkurransen før mandagens etappe. Spanjolen hadde seks poeng, og var dermed 13 poeng bak Alexandre Geniez (FDJ) og Thomas De Gendt (Lotto-Soudal).

Fraile vant klatretrøyen i fjor, og var bookmakernes favoritt til å gjenta bedriften i årets ritt.

På den 188.7 kilometer lange etappen til Lagos de Covadonga var han aktivt med på forsøkene i starten, og klarte å komme seg med i bruddet som fikk gå etter syv mil. Her satt han med ti andre, blant dem Vegard Stake Laengen (IAM). 

Én kategorisert stigning ventet før Covadonga-stigningen, og det var en førstekategori, hvor det var mulig å hente ti poeng. Omar Fraile angrep en kilometer før toppen av stigningen, og fikk med seg Luis Angel Mate (Cofidis). Men Cofidis-rytteren med de gule skoene maktet ikke å svare da Fraile satte inn enda et gir, og Fraile rasket med seg full pott på toppen av Alto del Mirador del Fito.

Sammen fortsatte den spanske duoen over toppen, men ble hentet av det jagende bruddet, anført av LottoNL-Jumbo-rytter Victor Campenaerts, som prøvde å posisjonere bruddet så langt foran feltet som mulig, for å hjelpe kaptein Robert Gesink.

Omar Fraile så ferdig ut da angrepene startet i bruddet. Louis Vervaeke (Lotto-Soudal) var den første til å angripe, og Pierre Rolland (Cannondale) fortsatte dansen. Men spanjolen kjørte i sitt eget tempo, og med omtrent seks kilometer før mål ble han hentet av favorittgruppen, bestående av Nairo Quintana (Movistar), Alberto Contador (Tinkoff) og Michele Scarponi (Astana).

Heldigvis for Dimension Data-rytteren, slapp han unna de verste rykkene fra favorittene. Det var mer lurekjør enn støtecup, og dermed klarte Fraile og hente seg inn. Han bet seg fast, og plukket rytter på rytter i rygg på noen av sykkelsportens største stjerner. Da Froome kom bak, klarte han å akselerere for å holde hjulet, og klarteakkurat å bli nummer fire på etappen.

Det ga ham fire klatrepoeng, og tok dermed klatretrøyen med ett poeng. Det var den 26 år gamle rytteren svært fornøyd med. 

– Det tok virkelig lang tid før vi fikk gå i dag. I 70 kilometer var det bare angrep på angrep. Det gikk veldig raskt, og det var en vanskelig start. Da vi endelig kom avgårde, ble det lettere, og da vi kom til finalen hadde jeg en god følelse, forteller Fraile etter etappen.

– Jeg visste formen min var god, så jeg var tålmodig og fant en god rytme. Da favorittene kom, var det mulig å holde hjulet deres. Jeg er veldig fornøyd med denne etappen, hvor jeg klarte å ta over klatretrøyen, som var målet jeg hadde for dagen. Trøyen gir meg god motivasjon som jeg vil ta med videre på de neste etappene, avslutter han.

SPURTSLO VALVERDE: Omar Fraile tok Valverde i spurten, og ble nummer fire på etappen. Dette sikret ham klatretrøyen med ett poeng, og nå ønsker han å beholde den videre. Foto: Tim de Waele.

SPURTSLO VALVERDE: Omar Fraile tok Valverde i spurten, og ble nummer fire på etappen. Dette sikret ham klatretrøyen med ett poeng, og nå ønsker han å beholde den videre. Foto: Tim de Waele.

 

Tagget med: , ,

Les også disse