VANT: Fernando Gaviria. Foto: Tim de Waele/Getty Images

Overbevisende Gaviria spurtet inn til seier

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 21.10.19 10:04

Del på    

Tok sin andre etappeseier i årets Tour of Guangxi.

(procycling.no): Sammenlagtleder Enric Mas (Deceuninck-Quick-Step) ble satt under press i bakkene, men til slutt ble det en massespurt i Guilin.

Der var det ingen tvil om hvem som var best. Fernando Gaviria åpnet spurten på glimrende vis og UAE-rytteren hadde en fart de andre ikke helt klarte å matche. 

Colombianeren tok med sin andre etappeseier i årets ritt og hans sjette totalt i Tour of Guangxi (og i årets sesong).

Som i fjor, var det Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe) som ble nummer to i Guilin. Den gang var det Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) som gikk seirende ut av duellen, men italieneren måtte i år nøye seg med den fjerde tredjeplassen så langt i årets ritt.

Sammenlagt leder fremdeles Enric Mas. Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal, nummer fem i sammendraget før etappen) og Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert, nummer syv før etappen) kom begge inn med feltet. Eventuelle endringer i sammendraget ville dermed avhenge av plasseringssiffer, men etter at de fire rytterne på samme tid (Eiking, Hagen, David de la Cruz og Felix Grossschartner) kom inn mellom 22. og 34. plass, ble det ingen endringer.

Lotto Soudal tok ansvar inn mot bakkene

Etter fire relativt korte etapper, var den femte etappen i Tour of Guangxi rittets klart lengste med 212 kilometer fra start i Liuzhou til Guilin.

Taco van der Hoorn (Jumbo-Visma), Ryan Mullen (Trek-Segafredo), Jay Robert Thomson (Team Dimension Data) og Roy Goldstein (Israel Cycling Academy) var de fire rytterne som gikk i brudd tidlig på etappen og de holdt sammen til de siste to bakkene, hvor den første kom med rundt 45 kilometer igjen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Der måtte Goldstein slippe tidlig opp den 2,1 kilometer lange stigningen à 7,1 prosent.

Da var forspranget til bruddet kjørt ned til rundt ett minutt, etter at Lotto Soudal hadde sendt frem to ryttere for å sette fart inn mot bunn av stigningen.

Mullen, som allerede hadde vært i brudd på to av de foregående etappene, sikret seg noen klatrepoeng på toppen, før en kort utforkjøring sendte dem inn i dagens siste bakke.

Feltet kraftig splittet opp siste bakke

Da skulle rytterne klatre 3,1 kilometer à 5,5 prosent og spørsmålet var om det vil komme noen angrep fra feltet som kunne utfordre sammenlagtleder Enric Mas (Deceuninck-Quick-Step).

Rundt halvveis opp stigningen angrep mannen i klatretrøya, Guillaume Martin (Wanty-Gobert) og fikk umiddelbart følge av Tomasz Marcynzski (Lotto Soudal), som kun var ett poeng bak Martin i kampen om klatretrøya. De to fikk også følge av Daniel Martínez (EF Education First), nummer to i sammendraget.

Dermed så også Mas seg nødt til å reagere selv og han tauet selv en gruppe på rundt ti ryttere opp til trioen et par hundre meter fra toppen. Der satt også Carl Fredrik Hagen (Lotto Soudal) godt plassert, mens Odd Christian Eiking (Wanty-Gobert) havnet på feil side av splitten.

Opp til toppen ble det et spurtoppgjør mellom Marczynski og Martin, hvor førstnevnte var klart best og dermed også tok over ledelsen i klatrekonkurransen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Feltet samlet seg nede på flata

Fra toppen var det 34 kilometer til mål. I tetgruppa satt rytterne i toppen godt representert, med Eiking og Davide Villella (Astana) som de eneste topp ti-rytterne som havnet på feil side. I tetgruppa satt også to relativt raske spurtere i Matteo Trentin (Mitchelton-Scott) og Davide Ballerini (Astana).

Nede på flata igjen fikk først Villella kontakt igjen da en mindre gruppe kom opp, før en større gruppe kom. Det sørget for at både Eiking, Pascal Ackermann (Bora-Hansgrohe), Fernando Gaviria (UAE Team Emirates) og flesteparten av de øvrige spurterne fikk kontakt med teten igjen og at den ledende gruppa nå talte rundt 90 ryttere.

Dermed ble det en ny massespurt og der var Gaviria den klart beste.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , , ,

Les også disse