Prøv Procycling Pluss idag

UT MOT SIKKERHETEN: Flere ryttere har tatt til ordet mot farlige løyper i BinckBank Tour og rytternes interesseorganisasjon går nå hardt ut mot etapperittet. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

– Organisert slikt kan det ikke være en del av WorldTouren

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 18.08.19 12:04

Del på    

CPA hardt ut mot BinckBank Tour.

(procycling.no): Tidligere i uken var det en rekke ryttere som gikk ut mot løypene i BinckBank Tour og etterlyste bedre sikkerhet. «Hvert år blir det bare verre», skrev Jumbo-Visma-rytter Paul Martens på Twitter.

Kristoffer Halvorsen (Team Ineos) stilte seg bak sine kollegaer

– Det som egentlig er tingen her er at hvert år skal hvert ritt bli litt hardere, litt villere, litt mer små veier, litt mer brostein. Litt mer av alt hele tiden. Det tror jeg en del ryttere føler, fortalte han til procycling.no foran den fjerde etappen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lørdag kveld kom også rytternes interesseorganisasjon Cyclistes Professionnels Associés (CPA) på banen, og går hardt ut mot rittet, etter rytternes klager.

– Ryttere kan ikke risikere livene sine fordi organisatoren ikke klarer å garantere en viss type sikkerhetsstandard. Problemer som dette er ikke tillatelig, et ritt organisert slik kan ikke være en del av WorldTouren, forteller CPA-president Gianni Bugno i en pressemelding.

(artikkelen fortsetter under)

Halvorsen: – Jeg lurer litt på hva de tenker når de kjører gjennom løypene

– Ikke akseptabelt

Ifølge den tidligere proffrytteren skal CPAs delegat ved rittet ha rapportert om mange problemer til både organisatoren og UCI, uten at de føler de har fått noe gehør.

Ifølge Bugno sendte UCI først sin sikkerhetsdelegat til rittet lørdag.

– Vi er lei. UCI takker oss for rapportene, men gjør ikke mye for å endre noe.

LES OGSÅ: Rytterne reagerer mot «farlig løype» i BinckBank Tour: – Hvert år blir det verre

– Vi tror på samspill, gjennom dialog og jobben til kommisjonene, men vi har ikke råd til å ikke bli tatt seriøst. Vi kan ikke lenger aksptere denne modus operandi. Hvis dette er attraktiviteten til sykkelsporten som det internasjonale sykkelforbundet sikter mot så går vi defintivt i feil retning.

– Rytterne skal gjennom en hinderløype i byen, og jeg tenker: hvem har autorisert det? I morgen avsluttes rittet, men under disse omstendighetene er det ikke akseptabelt å sykle.

Rittet avsluttes søndag med en 178 kilometer lang etappe, hvor rytterne skal gjennom en sløye bestående av Bosberg og Muur van Geraardsbergen tre ganger, før etappen avsluttes opp sistnevnte.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med: , , ,

Les også disse