Prøv Procycling Pluss idag

PÅ BROSTEINEN: Kristoffer Halvorsen i aksjon på den første etappen i BinckBank Tour. FOTO: Bas Czerwinski/Getty Images

Halvorsen: – Jeg lurer litt på hva de tenker når de kjører gjennom løypene

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.08.19 12:45

Del på    

Nordmannen støtter kritikken mot løypene i BinckBank Tour.

(procycling.no): Flere ryttere tok til sosiale medier etter onsdagens tredje etappe i BinckBank Tour etter det de mente var for farlige løyper.

Kristoffer Halvorsen er den eneste gjenværende norske deltakeren. Han var nede i en velt med rundt fire mil igjen da rytterne foran ham veltet, men kom seg opp igjen og var i en god posisjon inn på den siste kilometeren.

– Den siste kilometeren var det under en mørk bro og så rett inn i en 90-graders sving til høyre. Så er det 400 meter til mål. Det går liksom ikke, sier han til procycling.no.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jeg var i en god posisjon inn i høyresvingen, topp seks-syv. Jeg var på hjulet til (Phil) Bauhaus og så skled han bare ut i svingen. Da måtte jeg bare stoppe. Det er sånt som skjer når det er en så idiotisk løype, mener sørlendingen.

– Litt mer av alt hele tiden

Om løypa har vært ok på de første to dagene, ble det litt mye på onsdagens etappe.

– I hvert fall i går var det litt over grensa. Jeg lurer litt på hva de tenker når de kjører gjennom løypene. Det er som noen skrev på Twitter, du begynner etappen med ett minutts stillhet for Bjorg Lambrecht og etter fem minutter får du den løypa rett i fleisen. Det er litt rart da, sier han med referanse til Tim Declercqs tweet.

Rittdirektør Rob Discart mener løypene deres er sikre, men fortalte til Het Laatste Nieuws at han forstår kritikken. Samtidig påpekte han at løypa ble presentert som en «flamsk løype», hvor man fra de store flamske klassikerne vet at det er mange smale partier, tekniske partier og forskjellig underlag.

Halvorsen mener likevel at det er «litt for mye».

– Det som egentlig er tingen her er at hvert år skal hvert ritt bli litt hardere, litt villere, litt mer små veier, litt mer brostein. Litt mer av alt hele tiden. Det tror jeg en del ryttere føler, sier han.

Siste spurtsjanse på fredag

Torsdag er det en tøff etappe på kun 96 kilometer som venter rytterne og som sannsynligvis er for hard for Halvorsen.

Etter tre spurtetapper sitter han igjen med en åttendeplass og en fjerdeplass fra de to første etappene, før han altså måtte stoppe opp og var sjanseløs på den tredje etappen.

Les også: Halvorsen på vei til EF Education First

– Jeg har følt at det har vært greit. Det er litt vanskelig uten den siste lille hjelpen, men det er en sjanse til i morgen. Jeg skal prøve å ta den. Etter å ha hatt fire uker nesten uten trening er jeg fornøyd med formen og føler meg egentlig bedre og bedre for hver dag som går. Jeg satser på at jeg får et bra resultat i morgen også, sier han. 

Etter BinckBank Tour venter EuroEyes Cyclassics Hamburg og Bretagne Classic for Ineos-rytteren. Deretter blir det trolig tur til Canada for de to WorldTour-rittene der før en eventuell VM-deltagelse.

Tagget med: ,

Les også disse