Prøv Procycling Pluss idag

SMALE VEIER: Det har vært flust av smale veier så langt i årets BinckBank Tour. Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Ryttere reagerer mot «farlig løype» i BinckBank Tour: – Hvert år blir det verre

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 15.08.19 09:16

Del på    

Arrangøren mener løypene er sikre, men forstår kritikken.

(procycling.no): Sykkelritt på nederlandske og belgiske veier er på mange måter forbundet med smale veier og mange svinger, men flere av rytterne i feltet synes løypene i årets BinckBank Tour tester grensene for hvordan løypene burde være i et stort WorldTour-ritt.

– Som ryttere burde vi følt oss personlig fornærmet over denne typen løyper tre dager på rad. Hvert år blir det verre, skriver den tyske veteranen Paul Martens, med emneknaggene CPA og BinckBank Tour på Twitter.

CPA er syklistenes egen organisasjon som  skal ta vare på interessene til rytterne.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Lagkamerat i Jumbo-Visma, Jos van Emden, valgte å sende en tweet i retning UCI.

– UCI, dere må gjerne nedgradere BinckBank Tour til et kermessritt. Vi snakker om sikkerhet og så lager de et ritt som dette …

– Må endres kjapt

Tim Declercq i Deceuninck-Quickstep var også ute med kritikk av løypa.

– Hykleriet i sykkelsporten. Først har vi et veldig rørende ett minutts stillhet #ForBjorg. Fem minutter senere må vi knuse hverandre på en løype like bred som en sykkelvei med en million svinger, mener den høyreiste belgieren.

Bahrain-Meridas Marcel Sieberg gikk raskt ut og støttet Declercq.

– Du har så rett, Tim. Hvert ritt skal bli mer «crazy» og farligere. Det er bare forferdelig og for meg må det endres kjapt. Vær så snill, mer sikkerhet for oss ryttere, skriver Sieberg, henvendt til CPA.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Så langt i rittet har det vært en rekke velt. Xandro Meurisse (Wanty-Gobert) var rytteren det gikk verst utover på onsdagens etappe. Belgieren måtte bryte med en skade i både kneet og leggen, men kom seg unna uten brudd. Også Rasmus Fossum Tiller måtte bryte rittet etter at han var i bakken på den første etappen og slet med knesmerter på den andre etappen.

Nå spør Bob Jungels seg om man trenger en virkelig alvorlig hendelse før noe skjer.

– Jeg vil tro flesteparten av rytterne er enig med meg i at dagens runde på den tredje etappen i BinckBank Tour ikke akkurat var i vår favør med tanke på sikkerhet, noe som resulterer i unødvendig stress/velt. Spørsmålet er, må vi virkelig vente til det skjer en hendelse før vi endrer noe?

Rittdirektøren: – Vi mener løypene er sikre

Arrangøren svarer på kritikken med at de har fått grønt lys fra UCI, som har sjekket løypene. Det eneste som måtte endres var deler av tempoløypa på lørdag.

– Man skal ikke glemme at da vi presenterte etappene, så sa vi at dette er en «flamsk løype». Det betyr at du møter mange smale veier og svinger, og så ut på bredere vei igjen. Det er også tilfellet i Flandern rundt, Gent-Wevelgem, E3 BinckBank Classic og andre ritt, sier rittdirektør Rob Discart til Het Laatste Nieuws.

Han forteller også at de måtte gjøre noen endringer i siste liten, slik at flere smale partier ble inkludert.

– Vi mener at løypene våre, inkludert den i Aalter (start- og målbyen på den tredje etappen) er sikre. Jeg forstår kritikken fra noen av rytterne. Etter rittet spurte jeg Sam Bennett om alt var okey, og han så ingen problemer. Det vil avhenge fra rytter til rytter, hvem som synes en sving er farlig, sier Discart.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Tagget med:

Les også disse