Prøv Procycling Pluss idag

Opptakt: Tour de France 21. etappe

Procycling
Tips meg

Publisert 24.07.16 07:25

Del på    

Spurterne inntar Champs-Élysées.


CHANTILLY – PARIS CHAMPS-ÉLYSÉES 113 KM

Et hovedfelt klar for ferie og champagne vil rulle ut av Chantilly søndag ettermiddag. Stemningen er imidlertid mer alvorlig når feltet etter hvert inntar Paris. Sentrumsgatene i den franske hovedstaden inntas med Rue de Rivoli, før man krysset over Place de la Concorde og inne på Champs- Élysées. Herfra har rytterne Arc de Triomphe i sikte. Den lokale runden i Paris er 6.5 kilometer og kjøres 10 ganger.

Hele 175 ryttere inntar årets siste etappen. Aldri før har så mange fullført et Tour de France. Den forrige rekorden på 170 ryttere stammer fra 2010. Men den store finalen skjer uten årets store spurter: Mark Cavendish, vinneren av fire etapper. Det åpner døren for Marcel Kittel, André Greipel og Alexander Kristoff, men også de unge fremadstormende Bryan Coquard, Dan McLay, Dylan Groenewegen og Sondre Holst Enger. Cavendish sitt fravær gir selvsagt muligheten til britens norske lagkamerat, Edvald Boasson Hagen.

At spurterne lures av et brudd skjer sjeldent på Tourens siste dag. Det skjedde i 1994 da Eddy Seigneur vant fra et mindre brudd. Elleve år senere skjedde det igjen da Alexandre Vinokourov gikk solo i 2005. Det er elleve år siden…

Mads Kaggestad kommenterer: «Alle spurtere drømmer om å vinne på Champs-Elysées. Nøkkelen er posisjoneringen inn den siste S-svingen med omtrent 500 meter igjen. Men et godt opptrekk gjennom denne svingen er ikke enkelt. Perfekte eksempel er Mark Renshaw og Mark Cavendish i 2009, og Koen de Kort og Marcel Kittel i 2013. Muligheten til å vinne her er svært små, dersom du ligger utenfor topp fem gjennom siste sving»

CARTE-14

Tagget med: ,

Les også disse