Prøv Procycling Pluss idag

Opptakt: Tour de France 18. etappe

Procycling
Tips meg

Publisert 21.07.16 07:28

Del på    

En knallhard bakketempo.

SALLANCHES – MEGÈVE 17 KM

Bakketempo er ikke et format vi ser ofte i Tour de France. Men i denne fire dager lange turneen gjennom Alpene, virker det seg passende med en kupert kamp mot klokka. Dette er dog ikke en toppavslutning som dagen før. De siste 2 km av etappen går raskt og uteknisk nedover. Den avgjørende delen av løypa er likevel dagens to bakker.

Côte de Domancy er en hissig liten djevel som stiger bratt med en gang man svinger ut av dalen. Denne 2.4 km lange stigningen holder over 10 prosent i snitt. En uungåelig mengde melkesyre akkumuleres her og tas med videre inn i Côte des Chozeaux.

Med et snitt på 6 prosent er de neste 8 km betydelig lettere. Denne variasjonen gjør rekognoseringen ekstra viktig. Skal dagen være optimal må favorittene vite på forhånd hvilket gir de skal bruke for hver eneste meter opp bakkene.

Dagens etappe markerer VM-seieren til Bernard Hinault fra 1980. Rundløypen i Sallanches den gangen var sentrert rundt Côte de Domancy og regnes av mange som et av de tøffeste mesterskapene noen gang. Dagens tempo er således et anerkjennende nikk til vår egen Jostein Wilmann, som bak en overlegen Hinault ble nummer 13 av bare 15 fullførende.

Atle Kvålsvoll kommenterer: «En skikkelig bakketempo som vil skille godt. Denne etappen blir helt avgjørende for sammendraget. Her er det ikke taktiske vurderinger som avgjør hvem som vinner, den sterkeste med mest krefter igjen den siste uka av Touren vil få godt betalt i dag. Det handler om å disponere kreftene optimalt; ikke åpne for hardt eller for rolig. Bare de beste tempoløperne mestrer dette. Kjører man på seg melkesyra for tidlig taper man mye tid. Små marginer gjør at man tipper over grensen. Wattmåleren er et godt verktøy på å styre intensiteten. Min favoritt i dag er Chris Froome fra Team Sky»

Sammenlagt før etappe 18
1 Christopher Froome (GBr) Team Sky 77:25:10
2 Bauke Mollema (Ned) Trek-Segafredo 0:02:27
3 Adam Yates (GBr) Orica-BikeExchange 0:02:53
4 Nairo Quintana (Col) Movistar Team 0:03:27
5 Romain Bardet (Fra) AG2R La Mondiale 0:04:15
6 Richie Porte (Aus) BMC Racing Team 0:04:27
7 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team 0:05:19
8 Fabio Aru (Ita) Astana Pro Team 0:05:35
9 Daniel Martin (Irl) Etixx – Quick-Step 0:05:50
10 Louis Meintjes (RSA) Lampre – Merida 0:06:07

CARTE-11 PROFILCOLSCOTES_1-5

Tagget med: ,

Les også disse