Prøv Procycling Pluss idag

Opptakt: Tour de France 16. etappe

Procycling
Tips meg

Publisert 18.07.16 08:00

Del på    

En klassikeravslutning i Sveits.

MOIRANS-EN-MONTAGNE – BERNE 206 km

Nok en dag i Jura. Denne gang holder feltet seg i dalene og unna de store fjelltopper. Etappen ender i Bern, hovedstaden
i Sveits, som en markering av den 500 år gamle fredstraktaten av Fribourg. Etappen er også en markering for Fabian Cancellara, som sykler sitt siste Tour de France, og som er født i Wohlen bei Berne. Kanskje derfor har arrangøren disket opp en tøff avslutning kledelig for en klassikerrytter à la Spartacus.

Åpningen i dag går gjennom svingete og kupert landskap, ideelt terreng for dannelsen av et brudd, som kan holde unna helt inn, dersom spurtlagene tar en dag fri. En vanskelig dag for spurterne. Finalen før målgang i Bern er ganske krevende og kupert. Med snaue 2 km igjen kommer stigningen på Papiermülhestrasse. Bakken er 650 meter lang og stiger 6.5 prosent i gjennomsnitt. En utskytsrampe for typer som Peter Sagan (Tinkoff), Greg Van Avermaet (BMC) og Edvald Boasson Hagen (Dimension Data). Se opp for typer som Alexander Kristoff (Katusha), Bryan Coquard (Direct Énergie) og Michal Matthews (Orica-GreenEdge) i en spurt fra et redusert felt. Ja, kanskje til og med Sondre Holst Enger (IAM Cycling).

Mads Kaggestad kommenterer: «Denne er vanskelig å spå. Alt er avhengig hvor hardt det blir kjørt inn mot finalen. En kjøresterk spurter eller en eksplosiv puncheur vil vinne denne etappen. Bakkene i Bere er bratte, men ikke for tøffe eller for lange for Peter Sagan, som er mitt tips i dag».

CARTE-12 PROFILKMS-12

Tagget med: ,

Les også disse