Prøv Procycling Pluss idag

Opptakt: Tour de France 14. etappe

Procycling
Tips meg

Publisert 16.07.16 07:30

Del på    

Endelig Kristoff?

MONTÉLIMAR – VILLARS-LES-DOMBES PARC DES OISEAUX 208 km

Arrangøren tar med en siste massespurt før Alpene. Feltet triller ut av Montélimar og skal peke fronthjulet nordover stort sett hele dagen, først gjennom Rhône-dalen og så helt opp til Lyon. Dagens trasé danser på utkanten av matbyen, før den dreier litt øst til målgang i Villars-les-Dombes. Den avgjørende spurten går faktisk midt i en fuglepark, altså Parc des Oiseaux.

Spurterne uten seier før dagens etappe vil gjøre alt de kan for å lykkes i dag, en av de siste sjansene i årets Tour. Villars-les-Dombes er en ny kjenning på Tour de France-kartet. Nacer Bouhanni har likevel gode minner fra denne byen, da han vant en etappe her i Critérium du Dauphiné for ett år siden. Dessverre er franskmannen ikke med i årets Tour, så etappen blir nok et nytt oppgjør mellom Kristoff, Kittel, Cavendish og Greipel.

Mads Kaggestad kommenterer: «En ny dag for spurterne, tror jeg. Men det blir ikke enkelt. I dette området blåser ofte Mistral-vinden heftig. Å beregne spurten i sterk vind er en helt egen kunst. Spesielt når det blåser i mot. De siste tre kilometerne er rett frem. Her blir det høy fart. Jeg tror en rutinert spurter med et velsmurt opptrekk vinner i dag, og da må jeg sette pengene på André Greipel og Lotto Soudal. Det er tross alt tyskerens bursdag».

CARTE-10 PROFILKMS-11

Tagget med: ,

Les også disse