Prøv Procycling Pluss idag

Opptakt: Tour de France 15. etappe

Procycling
Tips meg

Publisert 17.07.16 07:32

Del på    

Svært krevende fjelletappe venter.

BOURG-EN-BRESSE – CULOZ 160 KM

Årets Tour de France går for alvor inn i sin siste fase, og dagens etappe er en verdig innledning på avgjørelsen. Åtte fjelltopper (hvorav halvparten er kategorisert som 2. kategori eller høyere) venter rytterne på denne 160 km lange turen fra Bourg-en-Bresse til Culoz.

Jura er kanskje ikke like godt kjent som Pyreneene og Alpene, men fjellkjeden er ikke mindre krevende av den grunn. Både Col du Berthiand og Col du Seipal vil merkes godt og mørne beina grundig før finalen begynner. Men det kan bli hektisk allerede når pilen peker sørover mot Cerdon hvor veiene er veldig smale. Etter Hauteville-Lampnes venter et par klatringer og en lang nedfart til Lochieu, hvilket bringer feltet til bunn av Grand Colombier.

Det finnes fire veier opp dette fjellet og i dag skal Tour de France bruke to av dem. Først opp den lengste veien over fra Lochieu, som holder 7 prosent i gjennomsnitt. Ned til Anglefort går veien via målstreken i Culoz, før veien peker oppover igjen. Denne gang opp den spektakulære veien på Lacets de Grand Colombier.

Her finnes det partier på over 10 prosent. Fra toppen venter en vanskelig utforkjøring ned til mål. De som er interessert i klatretrøya vil nok se sitt snitt til å pile i brudd. Sammenlagt- favorittene vil kanskje avvente noe, ettersom tøffere etapper ligger i vente.

Atle Kvålsvoll kommenterer: «Hold deg fast, dette er en kort og krevende etappe! Ikke for lange fjell, men opp og ned hele dagen. Helt klart en dag for å gå i brudd for de som takler krevende terreng uten å være rene klatrere. Grand Colombier og Lacets du Grand Colombier er tøffe fjell med en snittstigning på henholdsvis 6,8 og 7,6 prosent over 13 og åtte kilometer. Utforkjøringen til målbyen Culoz er krevende, får vi se noen satse alt her? Rafal Majka fra Tinkoff»

Etappen følger du LIVE hos procycling.no fra kl. 12:55!

CARTE-11 PROFILCOLSCOTES_1-10

Tagget med: ,

Les også disse