Prøv Procycling Pluss idag

VANT I FJOR: Mikkel Bjerg har vunnet U23-tempoen de siste tre årene. Hele podiet fra fjorårets temporitt er på plass igjen i år. (Photo by Tim de Waele/Getty Images)

Opptakt: Tempo menn U23

Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 23.09.19 21:15

Del på    

Danske favoritter og håp om norsk medalje.

(procycling.no): De beste U23-syklistene møtes til dyst tirsdag når deres tempo står for tur under VM i Yorkshire. En 32 kilometer lang løype med start i Ripon og mål i Harrogate venter rytterne, og det er to nordmenn med som har mulighet til å kjempe i toppen.

Iver Knotten og Tobias Foss er våre norske håp. Danskene stiller derimot med hele fire mann, ettersom de både har regjerende verdensmester og europamester. De kan fort sikte seg inn på flere podieplasser tirsdag.

Ruten

Runden vi har blitt kjent med under mixed lagtempostafett og juniorenes temporitt blir ikke tatt i bruk under U23-guttas og damenes temporitt.

I stedet er start litt nord for Harrogate, i Ripon. Derfra er det relativt flatt og ikke altfor teknisk før rytterne passerer omtrent halvveis. Det er ikke de store utfordringene i form av bakker på den første delen av løypa, men det er rullende terreng og flere seige, slake partier.

Derimot er det når de ankommer byen Ripley at de største utfordringene kommer. Derfra venter nemlig tre kortere stigninger og mer svingete terreng før det siste strekket opp til mål som er det samme som under søndagen og mandagens ritt. 

Starten av løypa favoriserer tempospesialister som er i stand til å tråkke mye watt mens man er så aerodynamisk som overhodet mulig, mens det mot slutten gjelder å utnytte terrenget godt, treffe med linjevalget og ha nok krefter til å dra på i motbakkepartiene.

LØYPA: Med flere bakker etter en relativt ukomplisert start. Løypa for U23-herrene og damene i seniorklassen er like.

Favorittene

Det er umulig å ikke unngå danskene som de store favorittene foran U23-tempoen. Med fire ryttere på start har de doblet kvoten, ettersom Mikkel Bjerg og Johan Price-Pejtersen er regjerende verdens- og europamestere.

Bjerg har vist gryende form i det siste og har flere temposeire på merittlisten i høst, blant annet en overlegen seier i Hafjell GP. I tillegg har de bronsevinneren fra Innsbruck-VM, Mathias Norsgaard Jørgensen på start. 

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ikke bare gull- og bronsevinneren fra Innsbruck er med også i år, det samme er sølvmedaljøren fra fjorårets ritt. Brent Van Moer startet sesongen i utviklingslaget til Lotto Soudal og kjørte blant annet UCI-rittene på Ringerike i år. I juni gikk han over på WorldTour-laget og har kjørt sterkt i proffenes rekker. Han kan bli en farlig utfordrer også under årets mesterskap.

Andre som må nevnes som kan kjempe i toppen er tyske Jonas Rutsch, den høyreiste og kommende EF-proffen som slo Andreas Leknessund i Gent-Wevelgem og som har vist at han behersker det meste på sykkelen i år. Stefan Bisegger (Sveits) har også levert på et jevnt høy nivå under hele årets sesong. Brandon McNulty er også et hett navn, men har ikke hatt all verdens form etter seieren i Giro di Sicilia i våres.

De norske håpene er Tobias Foss og Iver Knotten. Begge rytterne skal kunne klare å kjempe om topplasseringer på gode dager. Knotten var meget god under NM og EM, men er et noe usikkert kort med tanke på at han misset Uno-X Development Weekend med sykdom. Foss har derimot hatt en meget positiv utvikling på sesongen i år og leverte en god tempo under Hafjell GP. Løypa bør også passe ham godt, og han kan dra nytte av kapasiteten sin i bakkene som venter på slutten av rittet.

Vårt vinnertips: Mikkel Bjerg

Tagget med: , , , , ,

Les også disse