Prøv Procycling Pluss idag

OVERLEGEN: Mathieu van der Poel tok en klar seier på den siste etappen av Arctic Race of Norway. FOTO: ARN/Pauline Ballet

Oppløftende andreplass til Holst Enger

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.18 16:58

Del på    

Bare van der Poel var raskere.

(procycling.no): Etter flere etapper med stang ut for Sondre Holst Enger og Israel Cycling Academy løsnet det nesten på den avsluttende etappen av Arctic Race of Norway.

Etter 145 kilometer på sykkelen skulle etappen avgjøres i en tøff spurtavslutning. Nicolas Roche (BMC) angrep tidlig i den slake bakken opp mot mål i Alta og sammen med Mathieu van der Poel (Corendon-Circus) og Quentin Pacher (Vital Concept) åpnet han opp en luke til resten.

Den luken måtte Holst Enger tette og brukte mye krefter. Da van der Poel klinket til hadde ikke hortenseren beina til å følge og nederlenderen tok en strålende seier, som på den første etappen.

– Jeg er god på de

Nordmannen holdt imidlertid godt stand og klarte å kjempe seg inn til en oppløftende andreplass.

– Det var har vært mye stang ut, så det er egentlig veldig deilig at det løsner og at jeg får en opptur. I spurten kom jeg litt for langt bak og måtte tette en luke, og det koster jo. Men det er deilig å kjempe i toppen igjen, fortalte han til TV 2 like etter målgang.

24-åringen står fremdeles uten noen seire denne sesongen, men dagens andreplass var den fjerde denne sesongen.

– Nok en andreplass da, jeg er god på de, sier han og ler.

Hoelgaard sikret pallplass og trøye

Etter tre strålende etapper lå Markus Hoelgaard an til karrierens kanskje største prestasjon foran den siste etappen av det norske etapperittet.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SIKRET TOPPLASSERING: Markus Hoelgaard i den hvite ungdomstrøyen underveis på den siste etappen av Arctic Race of Norway. FOTO: ARN/Goutier Demouveaux

23-åringen fra Ålgård lå syv sekunder bak sammenlagtleder Sergei Chernetski (Astana) i sammendraget, mens ett sekund bak ham lå Colin Joyce (Rally Cycling).

Joker Icopal sendte Kristoffer Skjerping i brudd, men i finalen gjorde forsøkte de ikke på noen sprell, men gjorde jobben for å forsvare Hoelgaards plassering. Inn i den avsluttende bakken opp til målstreken i Alta lå han trygt plassert i feltet og trillet over streken på samme tid som Chernetski.

– Veldig fornøyd. Jeg hadde jo håpet å få til noe i dag, men løypen var ganske mye lettere enn vi hadde trodd. Det gikk så fort og det ble kjørt mot spurt, så vi skjønte at det var vanskelig å få gjort noe, fortalte han til TV 2, etter å ha sikret både andreplass og ungdomstrøyen i rittet.

Han sørget også for å gi lagkameratene tilstrekkelig med skryt for suksessen i rittet.

– Tror aldri jeg har fått så god hjelp noen gang i min karriere, som jeg fikk i dag. De kjørte helt ekstremt alle sammen. Det er jeg som står med trøyen, men de har vel så stor ære de andre på laget. Ganske imponerende å se hvordan de har kjørt denne uken.

Saken oppdateres!

Tagget med: , ,

Les også disse