FULL KONTROLL: Chris Froome kom best ut av tøff klatreetappe. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

FULL KONTROLL: Chris Froome kom best ut av tøff klatreetappe. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

Omveltninger i sammendraget da Froome spilte skuespill

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 30.08.17 16:46

Del på    

Colombianer stakk av med etappeseieren.

(procycling.no): En massiv klatreetappe i Vuelta a España, på rittets 11. etappe. Etter 130 enkle kilometere bestod de 60 kilometerne omtrent bare av klatring, med avslutning opp til det astronomiske observatoriet Calar Alto.

På den 15,5 kilometer lange klatringen ble tidlig eksplosivt, da Alberto Contador (Trek-Segafredo) og Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida) innledet angrepene, og solide sammenlagtkandidater som Esteban Chaves (Orica-Scott), Fabio Aru (Astana) og Nicolas Roche (BMC) fikk problemer.

Team Sky og Chris Froome, i sedvanlig behersket stil, nøytraliserte imidlertid de tidlige angrepene og sørget for å holde et stødig tempo videre.

Froome spiller

Mens Mikel Nieve og Gianni Moscon styrte tempoet i front for Froome, men etter hvert seilte briten lengre og lengre bak i favorittgruppen og virket nesten å være i problemer. Det fikk Vincenzo Nibali til å agere og sendte Franco Pellizotti frem for å legge press på mannen i den røde trøyen.

Inn på de siste tre kilometerne av etappen var det fremdeles Pellizotti som hadde initiativet, mens Nibali begynte å spille taktisk og slippe ham avgårde. Det skapte noe uro i gruppen, og en kilometer senere kom angrepet fra «Lo Squalo». Froome og Contador fikk umiddelbart problemer, men angrepet kom i det de gikk ut i åpent landskap og vinden slo i mot Nibali.

Colombianer avgjør

Ikke lenge etter støtet Froome seg opp til Bahrain-Merida-rytteren, sammen med Miguel Ángel López (Astana) og Wilco Kelderman (Team Sunweb). Colombianske López prøvde seg, og Froome og Nibali begynte å kikke på hverandre.

Det gav Astana-rytteren luken han trengte og hadde ingen problemer med å ta seieren på toppen ved Observatorio Astronómico de Calar Alto, hans første etappeseier i en Grand Tour.

(artikkelen fortsetter under bildet)

SUPERMANN-LÓPEZ: Colombianeren peker mot himmelen i det han krysser målstreken. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)

14 sekunder senere krysset Chris Froome målstreken, like foran Vincenzo Nibali og Wilco Kelderman.

Stort tidstap for Chaves

Det ble sure tidstap for flere av rytterne. Verst for Esteban Chaves, som tidlig på den siste klatringen fikk store problemer. Da Contador innledet angrepene var Orica-Scott-rytteren kokt med en gang, og oppover stigningen kjempet Jack Haig heroisk for å redde kapteinen.

Til slutt måtte 27-åringen ta et tidstap på hele to minutter og fire sekunder, og faller med det ned til tredjeplass i sammendraget, to minutter og 33 sekunder bak Froome.

Alberto Contador måtte svelge et tidstap på 17 sekunder til Froome og Nibali, mens det ble ett minutt og 18 sekunder for Fabio Aru. For Roche ble det godt over fire minutter i sekken og han faller med det utenfor topp ti i sammendraget.

Vincenzo Nibali går opp på andreplass i sammendraget, ett minutt og 19 sekunder bak Froome. Contador, som led på den første fjelletappen i Andorra, kjørte seg med dagens prestasjon inn i topp ti, men ligger hele tre minutter og 55 sekunder bak.

Tagget med: , ,

Les også disse