TROLIG IKKE TIL OL: Det britiske OL-fokuset på forfølgelsesrittet gjør det vanskelig å få plass til Cavendish. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

OL-drømmen i fare for Cavendish

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 5.12.19 20:14

Del på    

Trangt om plassen på det britiske banelaget.

(procycling.no): Mark Cavendish om å få en av de britiske plassene på banelaget i OL i Tokyo 2020 henger i en stadig tynnere tråd.

– Døra er fortsatt åpen, men det er veldig vanskelig å skaffe seg en mulighet slik det ser ut nå, sier sjefstrener i British Cycling Iain Dyer til nyhetsbyrået PA.

Britene har kun fem plasser tilgjengelig på sitt banelag. Landslagsledelsen legger stort fokus på forfølgelsesrittet for lag som har vært en paradegren for Storbritannia de siste OL-utgavene. I Beijing 2008, London 2012 og Rio 2016 endte øvelsen med britisk gull.

Fire ryttere sykler øvelsen.

– Når du reiser til andre siden av verden med fem ryttere du kan disponere så vil du være sikker på at du dekker behovet både for forfølgelsesritt og for feltrittene. Ideelt sett med reserver og muligheter for fleksibilitet, forklarer Dyer.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ethan Hayter og Ollie Wood tilbyr nettopp det. Duoen tok nylig andreplassen i madison under verdenscuprunden i Glasgow. I vår var samme duo en del av laget som tok sølv i forfølgelsesritt for lag under VM i Polen.

Veteran Ed Clancy er så godt som selvskreven mens unggutter som Charlie Tanfield og Kian Emadi trolig også er aktuelle.

– Man ønsker fortsatt fem mann som kan kjøre forfølgelsesrittet for lag så å ha noen som kun er en madison-spesialist og ikke kan kjøre andre øvelser er ikke et perfekt scenario. Om en av de fire andre velter så har du et problem

For en rytter som Elia Viviani er ikke allsidighet på bane noe problem. Italieneren har planer om å kjøre omnium, madison og forfølgelsesrittet for lag i Tokyo.

Artikkelen fortsetter under bildet!

SØLVMEDALJE: Cavendish ble slått av Elia Viviani i omnium-øvelsen i Rio. Lasse Norman Hansen tok bronsen for Danmark. Foto: Tim de Waele/Corbis via Getty Images

Må over poenggrense

For å kunne bli tatt ut må Cavendish først komme seg over en grense på 250 kvalifikasjonspoeng. Så langt har 34-åringens banesesong bestått av Six Day London og Gent Six som ikke er offisielle UCI-konkurranser.

– Han trenger 250 poenger og må gjøre det i et arrangement som teller. Det kan være en verdenscup eller i VM. Sjansene flyr forbi, så det blir stadig vanskeligere å få til, konstaterer landslagstreneren.

De tre resterende verdenscuprundene skjer i desember og januar i New Zealand, Australia og Canada. Så følger VM i Berlin i februar.

– Du kjører ikke madison alene, så selv om det er teoretisk mulig så virker sjansene å være på vikende kurs.

2016 var det forrige året der det virkelig svingte for Mark Cavendish. Han tok da sitt tredje VM-gull i madison, fire etappeseirer i Tour de France, sølv i VM i Qatar samt sølv i omnium i Rio-OL.

 

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse