DEBUTANT: Tobias Foss starter karrierens aller første Grand Tour den 3. oktober. FOTO: Jumbo-Visma

Offisielt: Tobias Foss tatt ut til Giro d’Italia

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 17.09.20 11:39

Del på    

Skal hjelpe Kruijswijk i sammendraget.

(procycling.no): Han har hatt rittet på programmet siden juli, men onsdag kom den endelige bekreftelsen.

Tobias Foss skal sykle Giro d’Italia 2020 for Jumbo-Visma.

I utgangspunktet var det Laurens De Plus som skulle være det nederlandske lagets kaptein i den italienske Grand Tour, men belgieren rekker ikke komme seg i form før giroen etter lang tids skade.

Steven Kruijswijk blir dermed lagets selvskrevne kaptein. Nederlenderen skulle egentlig til Tour de France, men veltet i Critérium du Dauphiné og pådro seg et brudd i skuldra. Dermed ble fokus flyttet til Giro d’Italia.

– Jeg merker at jeg føler meg bedre og bedre. Min skadde skulder har ikke blitt helt bra enda, men jeg klarer å trene skikkelig. Ting går i riktig retning og jeg gleder meg til giroen. Vi må stålsette oss for den første uka. Den tredje etappen gir oss allerede en bakkefinish. Det blir en målestokk for meg til å se hvor jeg står. Jeg håper at jeg er helt frisk når giroen starter slik at vi kan gå for et godt resultat i sammendraget, sier Kruijswijk i en pressemelding.

Tobias Foss blir trolig en viktig hjelper for Kruijswijk i fjellene som en av lagets bedre klatrere. Men også anvendelige navn som Antwan Tolhoek og Koen Bouwman kan bistå i vertikalt utfordrende terreng.

På flatene vil roadcaptain Tony Martin og Jos van Emden sørge for at Kruijswijk kommer seg trygt til mål.

– Hovedmålet er å gjøre det godt i sammendraget med Steven. Laget er komponert med tanke på dette målet. Vi kan støtte ham på flere fronter. Uttaket er en fin miks av sterke ryttere og ryttere som kan kjøre oppover. Med Tobias Foss og Chris Harper har vi to ryttere som kjører sin første Grand Tour. Åpningsuka er vanskelig, så vi må være 100 prosent fokusert fra første dag, konstaterer sportsdirektør Addy Engels.

En rask tempo på 15 kilometer åpner La Corsa Rosa den 3. oktober før en fem kilometer lang bakke avslutter den andre etappen.

Allerede på dag tre kommer den første fjelltesten med målgang på toppen av Etna.

Jumbo-Vismas lag til Giro d’Italia 2020:

  • Steven Kruijswijk
  • Koen Bouwman
  • Tony Martin
  • Christoph Pfingsten
  • Tobias Foss
  • Chris Harper
  • Antwan Tolhoek
  • Jos van Emden

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse