KRØP TIL KORSET: Sponsoren Deceuninck satte sykkelsjef Patrick Lefevere under press, og det munnet ut i en offentlig beklagelse fra sykkellag etter de siste dagers hendelser i Argentina. Foto: Sigfrid Eggers

Offentlig beklagelse fra Quick Step

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 1.02.19 09:05

Del på    

Deceuninck-sjef ikke imponert over Keisse-saken.

(procycling.no): Det virker som det måtte press fra navnesponsor Deceuninck til, før sykkellaget Deceuninck-Quick Step valgte en ny linje etter den mye omtalte saken rundt Iljo Keisse.

36-åringen poserte ufint da en 18 år gammel servitør ville ta et bilde sammen med syklistene i forbindelse med Vuelta a San Juan denne uka.

Lurer du på hva saken dreier seg om? Les her!

– Vi stiller oss ikke bak det som skjedde der. Det er ikke oppførsel vi aksepterer. Det er mye kontrovers rundt temaet, og vi håper støyen ebber ut snart. Vi sponser den sportslige siden av laget og ønsker å se gode resultater. Så ja, dette er en hendelse vi ikke liker å forholde oss til. Men, OK, det skjedde og nå trenger vi å få ro rundt det, uttalte marketing manager for Deceuninck Europa, Jérôme De Buycker til cyclingnews.com torsdag.

Les også: Keisse kastet ut av rittet

Litt over midnatt kom også den første offentlige beklagelsen fra Quick Step som lag. Det skjedde etter at Patrick Lefevere hadde truet med å trekke laget ut av Vuelta a San Juan og at Quick Step-rytterne nektet å vise seg på podiet (i sympati med Keisse) etter den tredje etappen av rittet.

«Laget ønsker å gi en oppriktig unnskyldning for det som har skjedd de siste dagene, først og fremst til kvinnen som var involvert i den beklagelige episoden, og dernest til alle kvinner, fans og sponsorer. Vi aksepter ikke slik oppførsel. Laget vårt er tuftet på verdier som inkluderer gjensidig respekt, og det ble ikke utvist i denne saken. Iljo har gitt sin personlige erkjennelse av hans feilgrep og tar fullt ansvar for sine handlinger».

«Som lag er vi klare over at en av våre viktigste roller er å utdanne rytterne og være trygge på at de viser respekt for alle. Hendelsene de siste dagene er noe vi kan lære – og allerede har lært – av, og på grunn av det har vi bestemt oss for at vi snart skal innføre spesifikke retningslinjer for hvordan alle våre ryttere og ledere er ventet å oppføre seg, for å sikre at våre verdier ivaretas og hindre at slike hendelser skjer igjen».

«Igjen: Vi er veldig lei oss for alle som er blitt rammet av denne beklagelige hendelsen».

«Takk igjen.»

«Patrick Lefevere og hele laget.»

PS: I dag har det vært hviledag i Vuelta a San Juan. Lørdag sykles den 5. etappen av rittet.