KASTET UT: Arrangøren av Vuelta a San Juan besluttet at Iljo Keisse ikke lenger var velkommen i deres arrangement. Her er han ufin mot en lokal servitør utenfor en kafé i San Juan. FOTO: Telesol Diario

Quick Step-rytter anmeldt etter ufin gest mot servitør

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 29.01.19 10:49

Del på    

– De kan ikke komme hit og behandle kvinner slik.

(procycling.no): Etter at den argentinske avisen Telesol publiserte et bilde av Deceuninck-Quick Step-ryttere som behandler en lokal servitør i San Juan dårlig, har ikke reaksjonene latt vente på seg.

Bildet viser at Remco Evenepoel holder to fingre over kvinnens bakhode, mens Iljo Keisse utfører en obskøn gest mot servitøren. Han har en arm bak hodet og med skrittet vendt mot kvinnen (dog var det ikke kontakt mellom dem).

Hun har bedt om å forbli anonym i media, men tok med seg bildet til politiet fordi hun følte seg dårlig behandlet av følget. Servitøren skal ha kommet i snakk med Maximiliano Richeze som forklarte at de deltok under Vuelta a San Luis. Hun spurte i forkant av nattens 2. etappe av sykkelrittet om å få et bilde tatt av seg sammen med syklistene. Først etterpå forsto hun hva som hadde foregått bak ryggen hennes.

– Vi tok bildet og jeg hørte dem le. Først trodde jeg det dreide seg om en spøk, men etterpå innså jeg hva som hadde foregått. Jeg er veldig opprørt etter det som skjedde. Jeg var på jobb og spurte bare om få ta et bilde med dem. Jeg følte meg ikke respektert og dro til politiet for å anmelde saken. De kan ikke bare komme dra til et annet land og behandle kvinner som om de ikke har noe verdi. Jeg håper de sanksjonerer mot rytteren, sier servitøren i et intervju med Telesol.

Måtte forklare seg for politiet

Saken har siden fått stor oppmerksomhet og er nå omtalt av Gazet van Antwerpen, Het Laatste Nieuws, Wielerflits med flere.

Internasjonalt er fordømmelsen av 36 år gamle Keisses oppførsel unison.

Quick Step-rytteren skal ha selv ha måttet møte opp på politistasjonen for å legge fram sin versjon av saken. Det ble slått fast at Keisse hadde oppført seg dårlig, men ettersom det ikke var noen fysisk kontakt mellom de to – valgte argentinsk politi å la saken ligge.

– Iljo har gitt oss sin forklaring og gitt sine dypeste beklagelser. Poseringen var ment som en spøk, men han føler seg nå veldig dårlig på grunn av det. Saken får ingen konsekvenser for ham etter beklagelsen, opplyser pressesjef Alessandro Tegner overfor Het Laatste Nieuws.

Tagget med: ,

Les også disse