IKKE FORNØYD: Patrick Lefevere vurderer å trekke laget fra Vuelta a San Juan. FOTO: Tim de Waele © Tim De Waele

Quick Step-sjef vurderer å trekke laget fra Vuelta a San Juan

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.01.19 14:00

Del på    

Kvinnelig fan motivert av penger, hevder Lefevere.

(procycling.no): Saken som omhandler bildet av Iljo Keisse og en kvinnelig fan, og Deceuninck – Quick Step-rytterens obskøne posering bak henne, lever videre.

Etter at arrangøren bak Vuelta a San Juan valgte å kaste belgieren ut av rittet, tordner det fra Deceuninck – Quick Step-sjef Patrick Lefevere, som hevder kvinnen som meldte hendelsen til politiet har økonomiske motiver i saken.

I et intervju med den belgiske avisen Het Laatste Nieuws understreker Lefevere at Keisses oppførsel var uakseptabel, men sier også at han vurderer å trekke laget sitt ut av rittet i protest.

– Selvfølgelig er jeg ikke glad for hvordan han poserer. Det var galt, og det vet han godt, sier Lefevere – med referanse til rytterens seksuelt ladde posering bak den argentinske sykkelentusiasten.

– Men han har betalt boten på 70 dollar og politiet har avsluttet saken. Likevel ønsker damen å lage en sak ut av det. Hun kommer til å kreve penger, ikke sant?, sier Lefevere antydende.

I skrivende stund er den fjerde etappen av Vuelta a San Juan i gang, med Deceuninck – Quick Step og lagets Julien Alaphilippe som sammenlagtleder ute på veien.

Det var på en treningstur før rittet sist fredag at den famøse hendelsen fant sted. En kvinnelig fan oppsøkte Deceuninck – Quick Step-rytterne, og ba om få ta et bilde sammen med dem.

Bildet ble spredt via lokale medier og sosiale medier. Da saken endte opp hos politiet og fikk enda mer oppmerksomhet, følte arrangøren at de måtte diskvalifisere Keisse fra rittet.

– Hvis det var mitt valg, så skulle jeg tatt laget ut av rittet, sier Lefevere til Het Laatste Nieuws.

– Vi ser nå nærmere på regelverket til UCI og vil om kort tid fatte en beslutning hvorvidt vi skal fortsette eller ikke.

Sa unnskyld

Keisse har på sin side lagt seg flat og beklaget hendelsen på sosiale medier tirsdag kveld.

– Jeg vil si unnskyld til alle for gesten jeg gjorde på et bilde denne uken, skriver Keisse i melding på Twitter.

– Min hensikt var ikke å fornærme noen, og jeg angrer dypt på det jeg gjorde, skriver han.

– Jeg gjorde en feil, men jeg er ikke en respektløs person. Jeg er virkelig lei meg.

Tagget med: , , ,

Les også disse