KASTET UT: Arrangøren av Vuelta a San Juan besluttet at Iljo Keisse ikke lenger var velkommen i deres arrangement. Her er han ufin mot en lokal servitør utenfor en kafé i San Juan. FOTO: Telesol Diario

Kastet ut av ritt etter upassende oppførsel

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 30.01.19 10:34

Del på    

Iljo Keisse er ferdigsyklet i Vuelta a San Juan.

(procycling.no): Iljo Keisse (Deceuninck-Quick Step) havnet i trøbbel da han utførte en seksuelt ladet positur bak ryggen på en kvinnelig servitør som hadde bedt om å bli tatt bilde av sammen med syklistene før starten på etappe 2 av Vuelta a San Juan i Argentina.

Les også: Quick Step-rytter anmeldt etter ufin gest mot servitør

Saken eksploderte onsdag etter at avisen Telesol Diario publiserte bildet og kvinnen anmeldte forholdet hos politiet.

Måtte forklare seg for politiet

Ifølge flere medier har det nå kommet fram at Keisse selv ble nødt til å forklare seg for politiet, og selv om saken ble henlagt måtte han punge ut med 3000 pesos (rundt 700 norske kroner).

Quick Step-rytteren beklaget seg offentlig, og hans belgiske arbeidsgiver lot han stille til start på tempoetappen sent tirsdag kveld (norsk tid).

Arrangøren av rittet var imidlertid ikke fornøyd med situasjonen. De bestemte seg for å inndra rittlisensen hans, slik at 36-åringen nå er ferdigsyklet i etapperittet.

Arrangøren tok affære

Det er myndighetene i San Juan-provinsen som arrangerer og gir økonomisk støtte til Vuelta a San Juan i månedsskiftet januar/februar hvert år. I en uttalelse fra arrangøren begrunnes inndragelsen av Keisses lisens med hans oppførsel har  «skadet rittets, UCIs og sykkelsportens omdømme generelt».

I et sportslig perspektiv er ikke det ideelt for hverken rittleder Julian Alaphilippe eller spurter Álvaro Hodeg. Deceuninck-Quick Step har foreløpig valgt ikke å kommentere saken.

– Jeg er menneskelig og jeg gjorde en feil. Jeg vil gjerne beklage, spesielt til denne kvinnen. Jeg gjorde en feil og innrømmer det. Det vil ikke skje igjen, uttalte Keisse selv om sin egen oppførsel tirsdag.

Tagget med: , , ,

Les også disse