TAPTE TID: Jumbo-Visma var et av lagene som veltet på lagtempoen i Vuelta a Espana lørdag. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

– Ødelagt hageslange skapte Vuelta-kaos

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 25.08.19 10:44

Del på    

Flere lag ble trolig offer for et hagearbeid som gikk over styr i Torrevieja.

(procycling.no): Lagtempoen som åpnet Vuelta a España lørdag var mildt sagt innholdsrik og dramatisk.

Etter 13 fartsfylte kilometer endte Astana opp på toppen av resultatlisten, kun to sekunder foran Deceuninck – Quick Step. Sistnevnte ble imidlertid forhindret av lagbilen til Jumbo-Visma som hadde stoppet opp langs veien på et tidspunkt.

Det nederlandske laget hadde nemlig krasjet i en sving. Ifølge Cycling Weekly mistet laget kontrollen grunnet betydelige vannmengder som strømmet inn i veibanen som følge av en ødelagt hageslange. I samme sving krasjet UAE Team Emirates også.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Ifølge et øyenvitne Cycling Weekly snakket med gikk hageslangen i stykker like før lagene kom susende gjennom svingen, og til tross for frenetiske forsøk for å stoppe vannet, klarte ikke huseieren å forhindre den kunstige elven å renne ut i veien.

Mens Astanas Miguel Angel Lopez kunne ikle seg den rødeledertrøyen, og nyte en pangstart sammen med lagkamerat Jakob Fuglsang, tapte Jumbo Vismas kapteiner, Primoz Roglic og Steven Kruijswijk , hele 40 sekunder. UAE og Fabio Aru havnet hele 1:07 bak Jumbo-Visma.

Fem av rytterne til Jumbo-Visma gikk ned i velten, inkludert Roglic. Hele laget til UAE smakte asfalt, bortsett fra italieneren Valerio Conti.

– En verst tenkelig start. Jeg vet ikke helt om noen har lagt ut vann der, men det var et vått parti like før rundkjøringen og det var ikke vann der da vi kjørte rekognoseringen. Så vi fikk en verst tenkelig start, sier Jumbo-Visma-rytter Tony Martin til Eurosport.

Roglic og Kruijswijk kunne begge fortsette og kom tilsynelatende fra uhellet uten alvorlige skader, mente den tyske tempospesialisten.

– Det er et godt tegn at de kunne fortsette, de skal nok bli sett på av leger som må gjøre sine vurderinger. Dette var ikke starten vi trengte, og et kraftig slag mot lagmoralen vår. Men vi skal forsøke å forholde oss positive på veien til Madrid.

Uhell kostet oss seieren

Mens Jumbo-Visma og UAE havnet på 18. og 21.plass henholdsvis, kjempet altså Deceuninck – Quick Step mot andre enden av resultatlisten. Det belgiske laget følte seieren glapp da de måtte svinge og bremse brått for å unngå den parkerte servicebilen til Jumbo-Visma.

­– Det er et mirakel at vi klarte å styre unna bilen. Hendelsen gjorde at vi mistet noen ryttere og jeg måtte be de andre vente, sier sportsdirektør Wilfried Peeters til Het Nieuwsblad.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Jumbo-Visma fratok oss seieren, det var en sving vil normalt sett hadde forsert i høy fart, sier den belgiske sjefen kontant.

For den uregelmessige parkeringen ble Jumbo-Vismas sportsdirektør Addy Engels av UCI-kommisærene ilagt en bot 1000 sveitserfranc (ca 10,000 NOK). Til sitt forsvar forklarte Engels at vann plutselig begynte å renne inn i veibanen idet de fem siste lagene startet.

Tagget med: , , ,

Les også disse