BANESPESIALIST: Anders Oddli reiser mot vest for å trene mer i velodrom. Foto: Team Coop

Oddli blir en del av Team Coop

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.07.20 18:02

Del på    

Banerytteren flytter til Stavanger for å trene mer i velodrom.

(procycling.no): Parketten på Sola Arena begynner å nærme seg ferdigstilt og etter planen skal den nye velodromen åpne mot slutten av 2020.

Dermed blir det plutselig litt enklere å satse på banesykling i Norge. Derfor har Anders Oddli, Norges beste mannlige banesyklist, bestemte seg for å flytte til Stavanger når velodromen åpner.

Team Coop blir 26-åringens nye lag. Vestlandslaget kommer til å benytte seg av den nye velodromen i treningsarbeidet for å utvikle landeveisrytterne i laget.

– Det er bare et par uker siden jeg tok beslutningen om å flytte til Stavanger for å kunne satse ytterligere på banesykling. Jeg har lenge hatt kontakt med Sebastian Kartfjord (driftsleder, Sola Arena) og fått oppdateringer på arenaen, men å se bilder fra arenaen hvor ting faktisk begynner å ta form, gjorde at jeg tenkte; NÅ skjer det. Nå må jeg bare flytte, sier Oddli selv i en pressemelding fra Team Coop.

– At jeg får representere Team Coop som ønsker å bruke banesykling i treningen deres, samt utveksle erfaring og kompetanse begge veier, ser jeg bare som en unik mulighet til å bli enda bedre.

Coop-ledelsen ser på Oddli som en viktig ressurs for resten av laget.

– Anders er en flott fyr og et veldig fint bindeledd mellom landevei- og banesykling. Det er artig at han flytter til Stavanger for å kunne trene på bane på daglig basis med ambisjon om å bli enda bedre. Anders har erfaring fra landevei, og gode resultater på bane, men vi tror han kan heve seg enda mer med et profesjonelt apparat rundt seg samtidig som han trener sammen med de andre rytterne i Team Coop, sier sportsdirektør i laget Magnus Børresen.

Tempokanon tilbake til Danmark

Samtidig som Oddli kommer inn er det et navn som forsvinner ut.

Stein-Erik Eriksen meldte overgang fra Team ColoQuick til Team Coop etter 2019-sesongen, men på treningsleir i desember ble han påkjørt av en bilist.

Et kompresjonsbrudd i nakken gjorde veien tilbake til en tålmodighetsprøve.

Ifølge en pressemelding fra Team ColoQuick ønsket Eriksen å bruke sine gamle sykler fra tiden i ColoQuick i opptreningsfasen da de var riktig innstilt og de lettere kunne gi ham svar på hva som skapte smerter under trening. Dette skal han ikke ha fått lov til av Team Coop som ønsket at han skulle sykle på utstyr fra deres sykkelleverandør.

Partene ble enige om å oppheve 2020-kontrakten og etter hvert tok Eriksen kontakt med sitt gamle lag igjen. Dermed er Stein-Erik Eriksen nok en gang ColoQuick-rytter.

Tagget med: , , , , , ,

Les også disse