SKUFFET: August Jensen var langt nede etter fjerde etappe i Tour des Fjords. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Nytt toppresultat for Jensen: – Litt bismak

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 9.06.17 16:20

Del på    

Italiener tuktet Coop-rytteren i spurten.

(procycling.no): Etter å ha havnet et stykke ned på resultatlistene på gårsdagens etappe var August Jensen tilbake der han har befunnet seg den siste måneden: topp ti på resultatlisten. Faktisk var bodøværingen ganske nær å stikke av med seieren på den andre etappen av Oberösterrichrundfahrt.

Kun italienske Filippo Fortin fra Tirol Cycling Team klarte å slå Team Coop-rytteren, som med det var nær årets andre UCI-seier.

– Det var veldig teknisk avslutning, med en skikkelig bratt bakke med omtrent 300 meter til mål og så flatet den litt ut mot slutten. Jeg hadde ikke han som vant helt i nærheten av meg, så han fikk et lite kick og et forsprang i det absolutt bratteste partiet. I det flate partiet var jeg på vei til å ta han igjen, men da var det for sent. Skulle gjerne vært på hjulet hans da han gikk, men det var jeg ikke, forteller Jensen til procycling.no.

Tok kontroll i avslutningen

Han var godt fornøyd med hvordan laget kjørte, både før og i finalen. Det norske kontinentallaget tok nemlig initiativ i hovedfeltet da det gikk mot massespurt.

– Hele laget markerte seg egentlig før avslutningen også. Det ble en del støtecup på de siste rundene og da var vi flere mann som var med og gikk. Vi har jo ingen i sammendraget, så det blir litt at hver mann kan få sin sjanse. Det var flere gode angrep, men når det først samlet seg mot mål tok vi ansvar med hele laget og kjørte et bra opptrekk. Det ble litt hektisk på slutten, fordi da kom vel blant annet Destil – Jo Piels og det ble litt blanding de siste 500 meterne. Men i forkant av det så tok vi fullt ansvar og gjorde at jeg fikk en veldig fin reise inn mot avslutningen.

Jensens andreplass i dag var hans 20. topp ti-plassering denne sesongen (eksludert sammenlagtresultater), men han skulle veldig gjerne vært øverst på pallen.

– Andreplassen… det er jo en bra plassering det, men det er jo klart at når du er såpass nær seieren så er det jo med en bismak.

Kjenner tøft rittprogram på kroppen

Det har gått slag i slag den siste måneden for 25-åringen. En fantastisk rekke med topp ti på samtlige etapper i Tour of Norway og Tour des Fjords har tatt på og han kjenner det harde kjøret på kroppen.

– Jeg har egentlig kjørt ganske mye hardt etter Norway og Fjords, og ennå ikke sluppet meg ned, så jeg er litt sånn sliten. Men det er jo fordi jeg skal prøve å være i best mulig slag under NM. Jeg kommer inn i rittet ganske sliten, og Norway og Fjords tar jo på, og så hadde jeg 1.1-rittet (Carrefour Market Heistse Pijl) forrige helg. Også de øktene jeg har kjørt mellom de forskjellige rittene har ikke vært preget av restitusjon, men heller det å prøve og kjøre jevnt over ganske hardt.

Dermed tror han det kan bli tøft med en etappeseier, spesielt med tanke på hvordan de to kommende etappene kan utvikle seg og hvordan profilene ser ut.

– Jeg tror det blir hardere. Det er ganske korte etapper, de er vel bare på en 13-14 mil de to neste, men da føler jeg at vi kanskje sløyfer de delene det (vanligvis) går rolig, og så blir det vel enda mer kjør fra start til mål. Mulighetene er der, men jeg merker jo at jeg er litt sliten.

Etter Oberösterrichrundfahrt skal han prøve og slippe litt opp på belastningen, og med en naturlig pause under U23-rittet under NM i Trøndelag håper han formen holder seg god til seniorenes fellesstart den 25. juni på Stjørdal.

Tagget med: , , , , , , ,

Les også disse