LIKE DE PANNE: Alexander Kristoff bruker alltid De Panne som oppkjøring til Flandern rundt. I 2018 får rittet ny plass på kalenderen. Foto: Kjetil R. Anda / Sykkelmagasinet

Nytt format for De Panne

Procycling
Tips meg

Publisert 11.08.17 11:52

Del på    

Utvider med dame-utgave i 2018.

(procycling.no): I 2018 vil Driedaagse De Panne-Koksijde finne sted uken etter Milano-Sanremo, og ikke dagene før Flandern rundt som vanlig. Det til vanlig tre dager lange belgiske rittet kuttes ned til to, men utvider med en tredagers utgave for damene.

En av etappene for damene vil være del av WorldTour-kalenderen, mens herrenes utgave blir værende på 2HC-kalenderen med sikte på en oppgradering i 2019.

– Vi jobber fortsatt med det nye konseptet. Navnet Driedaagse De Panne-Koksijde skal vi definitivt beholde. Tirsdag 20. mars er det duket for en «Sprint Challenge». Dette blir en tidlig, kort etappe med mange innlagte spurter. Den dagen blir for damer og menn. For herrene blir dette første dag av en todagers på 2HC-rangeringen. For damene står dagen på den nasjonale kalenderen, ettersom kun torsdagen faller under WorldTouren, sier Johan Van Hecke, pressesjef i Panne Sportief.

De siste fire tiår har Driedaagse De Panne-Koksijde hatt sin plass på UCI-kalenderen i dagene før Flandern rundt. Fra 2018 har imidlertid WorldTour-rittet Dwars door Vlaanderen fått plass midtukes i den viktige perioden i Belgia. Dermed ble De Panne-arrangøren tvunget til å flytte.

– Onsdagen blir en lang etappe for herrene. Løypen er ikke ferdig ennå, det samme gjelder for damenes WorldTour-ritt etterpå. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår, men dette blir ikke noe problem for vår komité. Med mange års erfaring går vi i riktig retning. Det blir vanskelig å venne seg til et De Panne uten tre dager, men vi tar også fatt på damesyklingen og allerede har vi fått mange positive reaksjoner. Vi ønsker også å vokse opp til WorldTouren med herrenes utgave også.

Tagget med: , ,

Les også disse