Prøv Procycling Pluss idag

VANSKELIG START: Wout van Aert startet ikke blant de fremste i Tabor, men jobbet seg framover. Foto: Skjermdump/Eurosport Player

Ny tredjeplass på Van Aert

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 29.11.20 15:36

Del på    

Belgieren jobbet seg fram fra vanskelig startposisjon i verdenscupåpningen.

(procycling.no): Dagen etter at han startet sin cyclocross-sesong var Wout van Aert nok en gang på startstreken. Denne gangen i tsjekkiske Tabor for det første rittet i verdenscupen 2020/2021.

En drøy time senere tok han sin andre tredjeplass på to dager. Denne gangen bak Michael Vanthourehout og Eli Iserbyt.

Startposisjonen var ikke den beste for Wout van Aert. Med et mer internasjonalt felt måtte den belgiske virtuosen tilbake til tredje startrekke som ga et vanskeligere utgangspunkt enn det han hadde i lørdagens ritt i Kortrijk.

Den belgiske mester Laurens Sweeck stakk av gårde med starten og fikk styre tempoet de første minuttene. Bakover i feltet kjempet Wout van Aert seg opp til 14. plassen.

Gjennom den første runden fortsatte avanseringen for Jumbo-Visma-rytteren. I det Toon Aerts tauet tetgruppa ut på andre runde satt Van Aert på 7. plass like bak.

Laurens Sweeck veltet ut av tetkampen på den andre runden, men Van Aert listet seg videre framover i feltet.

Michael Vanthourenhout plukket opp hansken og dunket til halvveis ut på den tredje runden, men Van Aert fulgte etter på andreplass. Til slutt var åtte mann samlet ut på fjerde runde.

Samme mann prøvde seg igjen på sedvanlig vis. Vanthourenhout fikk en luke denne gang da Van Aert la seg på halen.

Jumbo-Visma-rytteren returnerte dog snart til fronten og tok opp jakten på den ensomme lederen. Eli Iserbyt fulgte limt på hjulet til Van Aert.

Med tre runder igjen grep europamesteren sjansen. Iserbyt dro seg løs fra gruppe to og tok opp jakten på ledende Vanthourenhout.

Ut på nest siste runde var Iserbyt nesten oppe hos lagkameraten. Samtidig skilte Toon Aerts og Wout van Aert seg ut i kampen om tredjeplass.

De to Pauwels Sauzen-Bingoal-rytterne i teten gjorde opp om seieren på siste runde. Der viste Vanthourenhout fram sin fremragende form. Etter offensiv kjøring fra start hadde han fortsatt krefter igjen til å distansere Iserbyt gjennom rittets siste minutter.

Det ble den første verdenscupseieren til Vanthourenhout, med Iserbyt noen sekunder bak.

Wout van Aert vant kampen om den siste plassen på podiet og var bare 12 sekunder bak vinnende Vanthourenhout.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse