DREVEN HJELPER: Vegard Stake Laengen vet hva som kreves på toppnivå i sykkelsporten og får sin femte og sjette sesong i UAE. Foto: Simon Zetlitz Nessler, procycling.no.

Ny toårskontrakt på Stake Laengen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 13.12.20 17:16

Del på    

31-åringen fortsetter i UAE Team Emirates.

(procycling.no): Allerede tidlig i juli kunne Vegard Stake Laengen bekrefte at han hadde en muntlig enighet på plass med UAE Team Emirates med tanke på fremtiden i laget.

– Jeg har hatt dialog med laget gjennom våren og vi har blitt enige om å forlenge kontrakten med ett år til, fortalte Stake Laengen da til Budstikka.

Men da UAE Team Emirates på søndag offentliggjorde kontraktsforlengelsen så har den varslede kontrakten blitt lenger. Nå er Stakan sikret ut 2022-sesongen.

Dermed vil de være tre nordmenn i UAE Team Emirates også i 2021. Sven Erik Bystrøm og Alexander Kristoff har begge kontrakt ut 2021.

Les procycling.nos beste artikler fra 2020! (+)

Stake Laengen har tidligere ytret at han foretrekker å være hjelper i et stort lag som UAE kontra å få sjanser i mindre lag. De neste årene får han sin femte og sjette sesong for WorldTour-laget.

– Hadde jeg gått til et annet lag, kunne jeg syklet mer for egne sjanser, men jeg synes dette laget veier opp for det. Det er greit å være hjelperytter når den totale pakken er såpass bra. For meg var det et naturlig valg å fortsette her, sa Stake Laengen om fremtiden i intervju gjort i juli.

– Med den forlengelsen får jeg en større trygghet og ro i rittene jeg skal sykle. Det ville vært noe helt annet om jeg måtte ut der og kjempe hvert eneste ritt. Nå kan jeg ha fullt fokus på rittene jeg skal sykle, uten det presset om å finne et nytt lag, konstaterer Stake Laengen.

Den colombianske spurteren Juan Sebastian Molano og den italienske klassikerhjelperen Oliviero Troia har også forlenget ut 2022 med laget.

Tagget med: , , , ,

Les også disse