LANGT FRAMME: Krister Hagen har nå fem topp ti-plasseringer i Volta a Portugal. FOTO: Knut Andreas Lone, procycling.no

Ny tiendeplass på Hagen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 10.08.18 18:34

Del på    

Team Coop-rytteren med nok en fremskutt plassering i Portugal.

(procycling.no): Den virkelige utskillelsen på den åttende etappen av Volta a Portugal fant sted i Sameiro-stigningen, som hadde toppunkt drøye åtte kilometer før mål.

I den 5,4 kilometer lange bakken slet en gruppe på ni ryttere seg løs. Rittleder Raul Alarcon (W52/FC porto) hadde med seg to hjelperyttere i gruppa, og dermed var det ingen vei tilbake for de som ikke hang med i bakken.

Krister Hagen (Team Coop) var blant dem, men sørlendingen ble sittende i gruppe nummer to. I utforkjøringen inn mot målbyen Braga gasset Coop-rytteren på, og distanserte resten av rytterne.

Det ble dog for langt opp til tetgruppa som gjorde opp om seieren. Raul Alarcon ble trukket opp, men i spurten var Vicente Garcia de Mateos (Aviludo) den raskeste.

36 sekunder etter spurten kom Hagen over målstreken til tiendeplass. 29-åringen har dermed vært blant de ti beste på fem av åtte etapper.

På første etappe ble han nummer ni, åttendeplass ble det på dag fire, før han har plasseringene to, ti og ti på de tre siste dagene.

To etapper gjenstår av det portugisiske etapperittet. Lørdag venter 155,2 kilometer med mye klatring, før 17,3 kilometer med tempo avslutter rittet på søndag.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse