KJØRT AV: Alexander Kristoff maktet ikke å henge godt nok med til å kjempe om seieren i Tour de Suisse. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Ny spurtsjanse glapp for Kristoff i Sveits

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 11.06.18 16:45

Del på    

Sagans angrep tok knekken på nordmannens vinnersjanser.

(procycling.no: En tøff profil gav Alexander Kristoff vanskeligheter på den tredje etappen av Tour de Suisse. To kilometer lange Hagenfirsterstrasse skulle forseres tre ganger på de siste 60 kilometerne og siste gang opp tok den knekken på Kristoffs seierssjanser.

Søndagens etappevinner, Peter Sagan (BORA-hansgrohe) ønsket å tynne ut feltet for de rene spurterne og angrep omtrent halvveis opp i stigningen, og strakte feltet ut.

Over toppen kom Team Sunweb til for å hjelpe og nordmannen måtte gi noen meter til hovedfeltet.

Tett spurtduell

UAE Team Emirates-rytteren maktet å komme seg tilbake i det man begynte å stupe utfor, men med en lynrask utforkjøring mot mål og plassert helt på halen av feltet var han aldri i nærheten av å komme seg tilbake. Dermed gikk han for andre dag på rad glipp av sjansen om å spurte om etappeseier.

På de siste kilometerne ble det flere splitter i feltet og et mindre felt spurtet om seieren. Groupama-FDJ-rytter Arthur Vichot prøvde seg med en langspurt, men hadde lite å stille opp med.

(artikkelen fortsetter under bildet)

JEVNT: Fernando Gaviria, Peter Sagan og Sonny Colbrelli kjempet en tøff kamp om etappeseieren. FOTO: Tim de Waele/Getty Images

Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) åpnet spurten langt utefra, og ble raskt utfordret av Fernando Gaviria (Quick-Step Floors) og Sagan. Til slutt spurtet de tre nærmest på linje sammen, men Colbrelli maktet å holde oppe farten på de siste meterne og tok seieren.

Gaviria tok andreplassen til høyre i veibanen, mens Sagan strakte sykkelen mellom dem og rørte skuldrene til begge to over målstreken, men måtte ta til takke med tredjeplassen.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse