TRENGER Å SLÅ TILBAKE: Chris Froome og Team Ineos. FOTO: Christopher Jue/Getty Images

Ny operasjon for Froome

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 30.10.19 14:44

Del på    

Tour-mesteren håper å være tilbake i februar.

(procycling.no): Firedobbelt Tour de France-vinner Chris Froome står overfor en ny operasjon på sin lange vei tilbake til toppen etter skade.

Team Ineos-rytteren var riktignok tilbake i aksjon under oppvisningsrittene i Saitama Criterium i Japan i slutten av oktober, men 34-åringen må likevel legge seg under kniven enda en gang før han kan returnere til konkurranse for fullt neste sesong.

– Jeg hadde noen ganske fryktelige skader, og jeg må fortsatt gjennom en operasjon. Jeg må fjerne metallverk fra hofta og albuen, sier Froome til Eurosport.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det har gått veldig bra så langt, men jeg har fortsatt en lang vei å gå: jeg har ennå mye jobb å gjøre, sier den kenyanskfødte briten.

Froome ankom Japan etter en lang og krevende rekonvalesens etter det han kaller for «skrekkvelten» i forbindelsene med forberedelsene til tempoen i Critérium du Dauphiné.

I uhellet pådro briten seg flere skader da han krasjet i en murvegg. Med bruddskader på lårbeinet, albuen, rygg og bryst gikk Froome naturlig nok glipp av Tour de France, der lagkameratens hans Egan Bernal gikk helt til topps, og forsvarte dermed Team Ineos tittel etter at Geraint Thomas vant rittet i 2018.

Sikter mot Tour de France

Froome håper å være tilbake i aksjon i 2020, kanskje så tidlig som februar, i en sesong der han sier Tour de France er det store målet.

– Det er fortsatt tidlig. Jeg er ikke helt klar (for full konkurranse ennå), sier Ineos-rytteren – som sikter mot en historisk femte Tour-tittel.

Hvem som skal lede et Team Ineos med potensielt både Froome, Bernal og Thomas i neste sommers Tour de France, vil ikke Froome diskutere nå.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

– Det er en brutal rute. Det er den vanskeligste ruten jeg har sett de siste fem, seks årene. Ingenting er avgjort med tanke på Touren for øyeblikket. Jeg vil prøve å komme tilbake på mitt vante nivå før jeg diskuterer hvem som vil være leder og slike ting. Men for min del går ting i riktig retning, så jeg er optimistisk.

Tagget med: ,

Les også disse