Ny kontrakt for Eiking

Espen J. Lee
Tips meg @espenjlee

Publisert 17.07.19 09:59

Del på    

Signerer for to nye sesonger med Wanty.

(procycling.no): Odd Christian Eiking har signert ny kontrakt med Wanty-Groupe Gobert. Det melder det belgiske laget i en pressemelding onsdag.

Den Tour de France-aktuelle Eiking blir dermed værende i laget ut 2021.

– Jeg er veldig glad for å bli værende hos Wanty-Gobert, hvor jeg er blitt tatt i mot som et familiemedlem. Jeg har fått mange muligheter til å utvikle meg personlig og til å fortsette å utøve lidenskapen min, sier Eiking – for tiden snart halvveis i sin Tour de France-debut.

– Atmosfæren er flott, og det er veldig viktig. Jeg vil fortsette å sykle godt i dette Tour de France, håper på å oppnå et resultat på min vei til Paris. Etterpå ønsker jeg å fortsette utviklingen min med tanke på å vinne oftere, sier askøyværingen.

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

En nøkkelrytter

Eiking ble proff med FDJ i 2016 og er nå inne i sin andre sesong med prokontinentallaget Wanty. Den norske puncher-en som mandag satt i bruddet på den tiende etappen til Albi har levert en solid sesong, med podieplassering i Ardèche Classic og Plumelec-Morbihan GP.

24-åringen viste også fin form under Giro di Sicillia, hvor han satte opp lagkamerat Guillaume Martin til seier på kongeetappen og en andreplass sammenlagt. Eiking tok i fjor sin andre proffseier da han vant den tredje etappen av Tour de Wallonie.

– Odd er et nøkkelelement i vårt lag. Jeg har høye forventninger til denne talentfulle ryttere i ukene og årene som kommer, sier Jean-François Bourlart, manager hos Wanty – Groupe Gobert.

Det belgiske laget har hatt en oppløftende innledning på touren. Flere av rytterne deres, inkludert Eiking, har animert rittet med opptredener i brudd. Lagets Xandro Meurisse har dessuten imponert med en rekke topplasseringer på enkeltetapper, deriblant en sterk andreplass i den brutale avslutningen til La Planche des Belles Filles på etappe seks. Samtidig ligger lagets antatt beste klatrer, Guillaume Martin, godt plassert for å klatre inn blant de femten beste idet touren tar fatt på Pyreneene og Alpene i andre og tredje uke.

DEBUTANT: Eiking før starten på den 8. etappen i Tour de France. FOTO: Justin Setterfield/Getty Images)

ANNONSE: Følg sesongen på Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

Bourlart understreker at Eiking passer godt inn i lagets profil og ser frem til å følge nordmannens utvikling videre de neste to sesongene. Wanty-mangeren mener touren kan virke som et springbrett mot større ting for den ambisiøse askøyværingen.

– I en alder av 24 passer han perfekt inn i vår utviklingsprofil. Dette har vi bevist med Guillaume Martin og Xandro Meurisse; våre talent kan utvikle seg i sin egen rytme, uten å brenne seg. Jeg er overbevist om at Odd vil fortsette på dette sporet, og ved å fullføre sin første Tour de France, nå et nytt steg i sin karriere, sier Bourlart.

Tagget med: , , ,

Les også disse