ODD CHRISTIAN EIKING: Tok over ledertrøya i Vuelta Espana på den tiende etappen. Foto: ASO/Unipublic/Charly Lopez

Eiking forsvarte ledertrøya

Erik Rustad Markussen
Tips meg

Publisert 25.08.21 17:33

Del på    

Primoz Roglic vant den 11. etappen – Odd Christian Eiking ble nummer 10, og fortsetter i rødt.

Odd Christian Eiking forsvarte den røde ledertrøya på den 11. etappen av årets La Vuelta, fra Antequera til Valdepeñas de Jaén.

I den bratte men korte stigningen mot mål i Valdepeñas de Jaen var det ingen som kunne slå Primoz Roglic, som klinket og kjørte fra de andre sammenlagtfavorittene, og tok seieren foran Enric Mas og Miguel Angel Lopez.

Odd Christian Eiking kom i mål 15 sekunder etter Roglic, og forsvarte dermed trøya.

Nordmannen hadde også full kontroll på Guillaume Martin, som var nærmest Eiking i sammendraget før etappen.

Artikkelen fortsetter under tweeten.

Det så lenge ut til at Magnus Cort skulle vinne etappen. Dansken gikk i brudd, og holdt unna til det var 300 meter igjen. På den 6. etappen holdt dansken unna, men i dag ble det for langt til målstreken.

Odd Christian Eiking ble til slutt nummer 10 på etappen, plassen foran Guillaume Martin.

Nordmannen hadde is i magen, og plasserte seg fornuftig opp de to siste stigningene på etappen. Fra en dårlig utgangsposisjon forserte han rytter for rytter opp den siste bakken, og så ut til å ha full kontroll.

Etter etappen er det 58 sekunder ned til Guillaume Martin som er nummer to i sammendraget, og ett minutt og 56 sekunder til Primoz Roglic, som er nummer tre.

Slik gikk det til

Fem ryttere kom seg av gårde i dagens brudd: Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Joan Bou (Euskaltel – Euskadi), Jonathan Lastra (Caja Rural – Seguros RGA), Edward Planckaert (Alpecin-Fenix) og sist, men ikke minst, Magnus Cort (EF Education Nippo).

Det viste seg imidlertid raskt at feltet ikke lot bruddet få store avstanden. Team BikeExchange satt seg tidlig foran i feltet, og fikk raskt selskap av Jumbo Visma.

Med den røde trøya på laget tok Intermarché Wanty Gobert Materiaux også ansvar. De tre lagene sørget for at bruddet aldri fikk mer enn drøye to minutter.

Inn i dagens nest siste stigning, med 16 kilometer til mål, tråkket Magnus Cort til, og kjørte raskt ifra sine bruddkamerater. Belgieren Harm Vanhoucke var nærmest til å følge. I hovedfeltet sørget Koen Bouwman (Team Jumbo Visma) og Nick Schultz (Team BikeExchange) for høy fart, men dansken holdt bra stand i tet.

Odd Christian Eiking valgte en relativt beskjeden plass i feltet, og lot de største lagene ta ansvar for å holde farten oppe. Det gikk fort opp den nest siste stigningen, men nordmannen bet seg fast på halen av feltet.

Med 1,8 km igjen til toppen, og 9,8 km igjen til mål, angrep David De la Cruz (UAE Emirates). Det førte til at Steven Kruijswijk (Team Jumbo Visma) satte opp farten i feltet.

Magnus Cort kom seg først over den nest siste stigningen, men ledet kun med 25 sekunder De La Cruz, som ble tatt igjen av feltet over toppen. Eiking karret seg med, i et felt bestående av om lag 30 ryttere.

Etappen avsluttet med den knallbratte, men korte stigningen i Valdepeñas de Jaen, som begynte med 1,8 kilometer igjen til mål. På vei inn mot bakken økte Cort ledelsen, og ved foten av klatringen hadde dansken nesten 30 sekunder til feltet. Med én kilometer igjen var avstanden derimot krympet til 15 sekunder.

Tidlig i bakken angrep Sepp Kuss med Primoz Roglic på hjul. Enric Mas svarte raskt og godt på angrepet til Roglic, før han angrep selv.

Med 300 meter igjen til mål tok duoen igjen Magnus Cort, som holdt ut lenge.

Og med 100 meter igjen klinket Roglic til, og seilte fra Mas. Sloveneren vant til slutt, Mas ble nummer to.

Tagget med: ,

Les også disse