USIKKER FREMTID: Sindre Lunke står for øyeblikket uten noen kontrakt i 2019. FOTO: La Route d'Occitanie / A.Lipke

USIKKER FREMTID: Sindre Lunke står for øyeblikket uten noen kontrakt i 2019. FOTO: La Route d'Occitanie / A.Lipke

Ny høst med usikkerhet for Lunke

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 29.08.18 07:39

Del på    

Ingen kontrakt på plass for 2019.

(procycling.no): Etter at han ble vraket til Tour de France fikk Sindre Lunke en oppløftende opplevelse i Arctic Race of Norway, da han vant klatretrøyen (og et halvt tonn laks).

Nordmannen har imidlertid ikke levert som forventet gjennom sesongen og fremtiden i Fortuneo-Samsic er nå usikker.

Lunke signerte med det franske prokontinentallaget på anbefaling fra den franske stjernen Warren Barguil etter at kontrakten med Team Sunweb utløp i fjor. Med et lag bestående av 19 franske ryttere og tre utenlandske ryttere var det imidlertid ikke gitt at integrasjonen i laget ville gå smertefritt. Derfor skulle man vurdere etter hvert i sesongen om en forlengelse var aktuelt.

Fremtidsavklaring drøyer

For øyeblikket står 25-åringen uten kontrakt og noen avklaring for 2019-sesongen. Sammen med agent Jean Erik Gaundal holder han kortene tett til brystet.

Omstendighetene er ikke nye for Lunke, som satt i akkurat samme situasjon i fjor, før kontrakten med Fortuneo-Samsic kom på plass en drøy uke ut i september.

– Det har vært et sånn et par sesonger, med sent svar. Det eneste jeg kan gjøre er å sykle fort. Skulle gjerne fått en seier, så man slipper å vente så lenge, forteller Lunke til procycling.no.

Ønsker å fortsette i Fortuneo

Samtidig som trønderen er på jakt etter ny kontrakt tok markedet en dramatisk vending mandag, da det ble kjent at Aqua Blue Sport kaster inn årene.

Dermed står plutselig 15 ryttere på bar bakke og det blir tøffere kamp om plassene på øvrige lag.

Gaundal har ifølge Lunke god dialog med ledelsen i Fortuneo-Samsic, men duoen har også sondert terrenget for andre alternativer, om man ikke skulle lyktes med en forlengelse hos det franskmennene.

– Du ønsker å fortsette i Fortuneo så fremt det er mulig?

– Ja, per dags dato så vil jeg det. Det er selvfølgelig utfordrende med språk og så videre, men med tanke på en eventuell Tour de France-deltakelse, så er laget veldig bra.

Mens Lunke ble avspist med en syltynn rittkalender i Team Sunweb i fjor, ser høsten noe bedre ut i år. Etter Vuelta a Burgos og Arctic Race of Norway i august venter nå Brussels Cycling Classic (1. september) og Antwerp Port Epic (2. september), før det trolig blir noen italiensk endagsritt i midten av september.

Tagget med: , , ,

Les også disse