<b>KONTAKTER LAG:</b> UCIs dom over Vegard Robinson Bugges positive dopingprøve lar vente på seg. I mellomtiden har 25-åringen kontaktet norske sykkellag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

KONTAKTER LAG: UCIs dom over Vegard Robinson Bugges positive dopingprøve lar vente på seg. I mellomtiden har 25-åringen kontaktet norske sykkellag. Foto: Kristoffer Øverli Andersen (www.procycling.no)

Norske sykkellag kontaktet av dopingtatt rytter

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 5.10.15 18:35

Del på    

Saken hans er fortsatt uavklart.

Vegard Robinson Bugge (25) avla positiv dopingprøve under Tour de Fjords i slutten av mai og har siden vært suspendert av arbeidsgiveren.

Les også: Norsk rytter avla positiv dopingprøve

Ifølge vestfoldingens forklaring hadde han benyttet sin gamle astmamedisin, som han ikke lenger hadde tillatelse til å bruke. Det resulterte i en positiv dopingprøve og funn av stoffet Terbutalin.

I starten av juli avslørte procycling.no nyheten, men rytteren har fremdeles ikke mottatt noen avklaring fra det internasjonale sykkelforbundet som behandler saken.

– Det er Vegard (Robinson Bugge) som selv holder i prosessen med forbundet. Jeg har snakket med ham underveis i prosessen, men jeg vet ikke hvordan den saken ligger an nå, sier sportsdirektør Atle Kvålsvoll i Team Sparebanken Sør til procycling.no.

Kan få sparken av Hushovd

Laget, som eies av Thor Hushovd, har et eget antidopingvedlegg i kontraktene sine, og kan avslutte arbeidsforholdet med ryttere som blir tatt for doping.

procycling.no er kjent med at rytteren de siste ukene har kontaktet flere norske sykkellag med tanke på et samarbeid neste sesong.

Dette gjelder både Team Ringeriks-Kraft og Team Joker.

– Jeg kan bekrefte at vi har hatt en samtale med Vegard, sier Gino Van Oudenhove i Team Joker.

Hos Team FixIT i Bergen har man også hørt ryktene om hans «tilgjengelighet på markedet».

– Vil dere vurdere å signere Robinson Bugge?

– Jeg har ikke dannet meg noe bildet av det, da må han komme med en henvendelse til oss, og så må vi ta stilling til det. Det meste for 2016 begynner å falle på plass, sier Frode Jarle Jacobsen i Team FixIT.no til procycling.no.

Robinson Bugge vil ikke snakke

procycling.no har vært i kontakt med Robinson Bugge, men utøveren ønsker ikke å kommentere noe rundt verken dopingsaken eller framtiden hos Team Sparebanken Sør.

Det er ventet at en avklaring fra det internasjonale sykkelforbundet kommer i løpet av de neste ukene.

– Jeg har fortstått det slik at han har vært maks uheldig med tanke på ferieavviklingen, og at det derfor har dratt ut i tid. Det kan umulig drøye lenge nå, sier Kvålsvoll.

– Har dere tatt en avgjørelse om han får fortsette i laget deres?

– Det vil vi offentliggjøre når alt er på plass.

– Vil det være avhengig av om han blir idømt en sanksjon eller ikke?

– Alt det kommer vi tilbake til. Jeg vil ikke si noe om det i forkant. Vi ønsker å ta det på en skikkelig måte og gjennomgå alt når all informasjonen er på plass.

Ber kollegene kjappe seg

Sykkelpresident og UCI-medlem Harald Tiedemann Hansen mener «Robinson Bugge-saken» burde ha vært avklart for lenge siden.

– Jeg synes det har tatt altfor lang tid. Dette er en relativt enkel sak og den må kunne behandles mye kjappere. Andre tilfeller er mer komplisert, og da er det greit at det tar lengre tid. Utover det, ønsker jeg ikke å uttale meg i denne saken, sier Tiedemann Hansen til procycling.no.

Tagget med: , , ,

Les også disse