Prøv Procycling Pluss idag

SEIER: Damien Touzé jubler for den andre franske etappeseieren på rad i Tour de l'Avenir. FOTO: Tour de l'Avenir

De norske sammenlagthåpene inn med feltet

Knut Andreas Lone
Tips meg @knut_lone

Publisert 19.08.18 19:34

Del på    

Ny fransk etappeseier i Tour de l’Avenir.

(procycling.no): Det ble nok en fransk etappeseier Tour de l’Avenir søndag, på den tredje etappen mellom Le Lude og Châteaudu.

Lørdagens etappe ble vunnet av Alan Riou, etter å ha sittet i brudd med Håkon Lunder Aalrust og Magnus Bak Klaris (Danmark) hele dagen, og søndag skulle nok et brudd gå inn.

Drøyt halvveis på den 171,2 kilometer lange etappen slet franske Damien Touzé seg løs, og fikk etter hvert besøk av Edoardo Affini (Italia), Michael O’Loughlin (Irland), Mikkel Bjerg (Danmark), Thymen Arensman (Nederland), Tiago Antunes (Portugal) og Dimitri Bussard (Sveits).

Det ble kjørt tøft på de to innledende timene av rittet, hvor man hadde over 47 kilometer i timen i snittfart, og da bruddet endelig ble etablert fikk de raskt tre minutters ledelse. De norske U23-gutta gjorde sin del av arbeidet for å holde bruddet i tøylene, men de holdt godt stand.

Knapp margin

Inn på de siste ti kilometerne var luken fremdeles på minuttet og det skulle etter hvert bli svært jevnt. Inne på den siste kilomteren gikk Touzé og Affini løs og kampen om etappeseieren skulle stå mellom dem. Franskmannen var først ut av den siste svingen med 75 meter til mål og italieneren maktet aldri å komme rundt ham.

Fem sekunder senere syklet Arensman og O’Loughlin i mål, før hovedfeltet, anført av Max Kanter (Tyskland) suste over streken to sekunder senere. Det ble en splitt i feltet på slutten, så majoriteten av feltet ble klokket inn tolv sekunder bak Touzé.

I hovedfeltet satt de norske sammenlagtkortene Tobias Foss og Andreas Leknessund fint plassert. Det samme gjorde også Håkon Lunder Aalrust, som fremdeles ligger som nummer to i sammendraget etter dagens etappe, ett sekund bak Riou.

«Ungdommens Tour de France» fortsetter med en 20,2 kilometer lang lagtempo i Orléans mandag.

Tagget med: , , ,

Les også disse