Prøv Procycling Pluss idag

NESTEN: Håkon Lunder Aalrust ble nummer tre på den andre etappen. Foto: Jan Brychta/Svetcyklistiky.cz

Aalrust på podiet i Avenir

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 18.08.18 16:30

Del på    

Tapte spurten i bruddet.

Magnus Bak Klaris (Danmark) og Alan Riou (Frankrike). Det var utfordrerne for Håkon Lunder Aalrust i kampen om seier på den andre etappen i Tour de l’Avenir.

Sammen kom de tre av gårde i dagens brudd og det ble tidlig klart at de ville gå hele veien. Med én mil igjen hadde de en ledelse på fem minutter og selv med taktisk kjøring på slutten, var de over to minutter foran hovedfeltet i mål.

Inn på oppløpet kom de tre samlet og det hele skulle avgjøres i en spurt.

Der gikk det ikke helt veien for nordmannen, som måtte se at både franske Riou vant foran Bak Klaris.

Franskmannen gikk til da det var 200 meter igjen og var fullstendig overlegen. Da han krysset målstreken hadde han rundt 20 meter til Bak Klaris, som igjen også var en ti meter foran Aalrust.

Likevel nok et sterkt resultat for Aalrust, som har vist seg som en rytter som er god til å komme med i de rette bruddene. Tidligere i år har han blant annet en sjetteplass fra U23-utgaven av Gent-Wevelgem og en andreplass på en etappe i Fredsrittet etter å ha havnet i brudd.

Det ble først også meldt at nordmannen overtok ledertrøya, men det er Riou som vil bære den gule ledertrøya på søndagens etappe ettersom han spurtet så bra at han fikk en luke på ett sekund ned til de to andre.

De to norske sammenlagthåpene, Andreas Leknessund og Tobias Foss, kom seg begge trygt gjennom etappen uten tidstap til de andre favorittene.

PS! Ikke alle hadde lagt merke til de tre bruddkameratene. Da feltet kom i mål, 2’16 bak bruddet, var det til full jubel fra italienske Alberto Dainese. Du kan se italieneren juble for «seier» på rittets Twitter-konto her.

Tagget med: ,

Les også disse