NY SAMMENLAGTLEDER: Tor Arne Gilje vant andre etappe av Baltyk Karkonosze Tour etter å ha syklet fra bruddet mot slutten. Foto: Dariusz Krzywański /DkpCycling&Life

Norsk UCI-seier i Polen

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 24.05.19 09:26

Del på    

Tor Arne Gilje tok soloseier og sammenlagtledelse.

(procycling.no): Torsdag vant Tor Arne Gilje i ensom majestet, på imponerende vis, i det polske UCI-rittet Baltyk Karkonosze Tour.

Den 121 kilometer lange etappen startet og sluttet med lokale runder i Babimost, i vestre del av Polen. Den flate etappen strakk seg så mot nord, før flere lokale runder avgjorde etappen i målbyen Zbąszynek.

Ken-Levi Eikeland var blant de mest aktive rytterne på onsdagens åpningsetappe, og Oslofjord-syklisten støtet tidlig også på torsdag. På første runde i Babimost slet han seg løs i en gruppe på fire mann. 24-åringen kjørte fra de tre andre i løpet av runden, og var først ut på runde nummer to.

Også etter den fjerde, og siste, startrunden ledet nordmannen som la ut på veien mot Zbąszynek på egen hånd. Det tok dog ikke lang tid før feltet klarte å hente Eikeland.

ANNONSE: Følg sesongen hos Eurosport. Skaff deg tilgang til Eurosport Player her!

En CCC Development-rytter gikk solo en kort periode, før Jon-Anders Bekken gikk i brudd før en bonusspurt. Dessverre for Oslofjord-rytteren punkterte han like før spurten.

Snittfarten var på over 45 kilometer etter den første timen. Mange brudd prøvde seg, men feltet var aldri langt bak. Åtte runder på 4,7 kilometer avgjorde etappen.

Tor Arne Gilje kom seg etter hvert av gårde i det som skulle bli vinnerbruddet. Rytteren fra Sandnes Sykleklubb opparbeidet seg en ledelse på 1:15 til en forfølgergruppe på fem mann før de lokale rundene. Det samlet seg etter hvert, og sekstetten hadde 45 sekunder til feltet med syv runder igjen.

Ledelsen holdt stand, og tre runder fra mål var den oppe i minuttet igjen. Laget i ledelsen forsøkte å tette luka, men rakk det aldri. Tor Arne Gilje kjørte fra bruddkameratene, og holdt helt inn.

Tre sekunder bak vinneren fulgte feltet. Dermed ble det bonussekunder og sammenlagtledelse på Gilje, som nå er seks sekunder foran gårsdagens vinner Paweł Franczak (Voster ATS Team).

Ken-Levi Eikeland har plukket bra med bonussekunder, og er niendemann i sammendraget. Han har 14 sekunder opp til Gilje.

To fellsstarter og en tempoetappe gjenstår i det polske 2.2-rittet.

Tagget med: , , , , ,

Les også disse