Prøv Procycling Pluss idag

<b>TRENGER PENGER:</b> Rytterne i Motiv 3 Pro-Cycling går en usikker framtid i møte om de ikke lykkes på sponsormarkedet. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hva som skjer med høstens satsing for laget i forkant av NM-uka i Eidsvoll. FOTO: Krisotffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NO

TRENGER PENGER: Rytterne i Motiv 3 Pro-Cycling går en usikker framtid i møte om de ikke lykkes på sponsormarkedet. Det er foreløpig ikke tatt stilling til hva som skjer med høstens satsing for laget i forkant av NM-uka i Eidsvoll. FOTO: Krisotffer Øverli Andersen/WWW.PROCYCLING.NO

Norsk sykkellag i økonomisk trøbbel

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 20.06.14 17:20

Del på    

Kutt i rittprogram. Ryttere får ikke betalt.

(procycling.no): Satsingen i Motiv 3 Pro-Cycling balanserer på en knivsegg på grunn av det de opplever som en svikt i sponsormarkedet.

På grunn av pengemangelen i fjor høst valgte Gunnar Haakenrud å sprøyte egne midler inn i driften samt å gi sitt eget selskap tittelnavnet, ettersom man ikke lyktes i arbeidet med å få inn ny hovedsponsor.

– Det var tynn økonomi idet dette prosjektet ble startet opp, og det ble rytterne informert om. I tillegg er vi i overkant store med 16 mann (nå 15 mann, vår anm.) på kontrakt, sier Haakenrud til procycling.no.

Laget er nå på nytt ute på sponsorjakt og denne gangen dreier det seg om å redde den sportslige satsingen i høstsesongen.

 – Hvordan er den økonomiske situasjonen i laget?

– Vi jobber med sponsorøkinng og den prosessen er vi midt oppe i nå. Om vi lykkes der, vil det lindre problemet noe. Men det vet vi ikke før vi har signaturen på avtalene.

Har penger utestående

Dersom Haakenrud ikke lykkes på sponsormarkedet, kan det brenne et blått lys for Motiv 3 og lagets store rytterstall.

procycling.no er kjent med at ryttere ikke har fått utbetalt lønn og stipender i henhold til kontraktene.

– Her er alle ryttere korrekt orientert om den faktiske situasjonen, og så langt jeg kjenner til har de forstått og akseptert den. Det er heller ikke slik at stipend og lønn er lovet utbetalt som forskudd. Så er det naturligvis et ønske at vi skal kunne tildele stipender til alle rytterne raskt, sier Haakenrud.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

UVISS FRAMTID: Njål Eivind Kleiven fikk sjansen til å vise seg fram i sammendraget under Tour of Norway. Nå er høstsesongen i fare. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no

UVISS FRAMTID: Njål Eivind Kleiven fikk sjansen til å vise seg fram i sammendraget under Tour of Norway. Nå er høstsesongen i fare. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no

procycling.no har vært i kontakt med flere ryttere i Motiv 3-Pro Cycling.

De bekrefter våre opplysninger om dårlig økonomi, men ønsker ikke å trekke «negativ oppmerksomhet» mot laget i påvente av den kommende NM-uka i Eidsvoll og avgjørende forhandlinger i sponsoravtalene.

– Vi har tenkt at det er beste å vente til etter NM, så blir det ikke så mye uro i laget og blant rytterne, skriver en av dem i en tekstmelding til procycling.no.

Ryttere kan forsvinne

Norge har sju kontinentallag denne sesongen. Av disse har Motiv 3 den største stallen med både elite- og U23-satsing.

For å starte opp et kontinentallag foreligger ingen andre økonomiske restriksjoner enn at man innfrir en bankgaranti på 20.000 euro til det internasjonale sykkelforundet.

I fjor høst ble ungguttene Sivert Fandrem, Njål Eivind Kleiven og Anders Lie Haakenrud hentet fra Lillehammer CK. Dit gikk også
tempotalentet Sverre Skogan Fredriksen fra Gauldal SK og Jonas Abrahamsen fra Grenland SK.

Ledelsen i Motiv 3 vil ikke motsette seg at ryttere forlater laget. procycling.no får bekreftet at Jonas Abrahamsen er førstemann ut.

Han sykler NM og resten av sesongen for Team Øster Hus-Ridley. Overgangen kom i stand etter rytterens eget ønske, fordi han fryktet for programmet sitt utøver høsten.

Tidligere i år valgte Frans-Leonard Mustaparta Markaskard å forlate laget.

Kutt i rittprogram

I forkant av NM ble både Tour of Serbia og Tour of Malapolska kuttet ut på grunn av økonomiske hensyn.

– Det serbiske rittet ble kortet ned fra seks til tre dager på grunn av flom. I denne perioden holder vi oss heller til Norgescup og NM, og den avgjørelsen er tatt i samråd med rytterne våre. Det er riktig at U23-gruppen vår skulle kjøre i Polen, men det blir det ikke noe av.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MOTIVERT: Anders Kristoffersen ankom Motiv 3 fra Team Ringeriks-Kraft før årets sesong. Han er en del av U23-satsingen i laget. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no

MOTIVERT: Anders Kristoffersen ankom Motiv 3 fra Team Ringeriks-Kraft før årets sesong. Han er en del av U23-satsingen i laget. FOTO: Kristoffer Øverli Andersen, www.procycling.no

– Hva skjer etter NM?

– Det har vi ikke tatt stilling til per dags dato, svarer Haakenrud.

Det som er klart er at det ikke blir dobbeltprogram (U23 og elite) andre steder enn i Norden ut sesongen.

– Er du bekymret for lagets framtid?

– Ja, det er jeg. Jeg er såpass tungt inne personlig, også, så vi er nødt til å fornye midlene.

Rytterne fokuserer på NM

På grunn av problemer med leveringen fra Cycle-Europe, ble Motiv 3 nødt til å skifte fra Bianchi til Giant rett før sesongstart.

Dette har medført at rytterne mangler temposykler.

– Det har rett og slett vært vanskelig å få tak i det, slik det ofte er med noen merker. De rytterne som har hatt mest bruk for det, har kjøpt inn selv, sier Haakenrud og bemerker at Hortens Sykkelsport ga beskjed om manko på temposykler da avtalen ble inngått.

Landeveissyklene fra Giant skal etter planen selges etter sesongslutt. Det gir muligens sårt tiltrengt kapital til kassa i Motiv 3 Pro-Cycling, men vil ikke være noen løsning på lagets økonomiske problemer.

 

Tagget med: , , ,

Les også disse