SUSPENDERT: Erlend Sør-Reime er midlertidig suspendert etter å ha avlagt en positiv dopingprøve. Foto: Caja Rural - Seguros RGA

SUSPENDERT: Spania-bosatte Erlend Sør-Reime er midlertidig suspendert av spansk antidoping. Foto: Caja Rural - Seguros RGA

Norsk rytter bosatt i Spania mistenkt for brudd på antidopingreglene

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen
Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik
Magnus Drivenes
Tips meg @magnusdrivenes

Publisert 15.11.17 21:06

Del på    

Erlend Sør-Reime midlertidig suspendert av spansk antidoping.

(procycling.no): Den norske syklisten Erlend Sør-Reime har blitt midlertidig suspendert av det spanske antidopingbyrået (AEPSAD).

Etter den andre etappen av det spanske etapperittet Vuelta a Valencia, den 8. september, ble fem ryttere testet. Sør-Reime var blant de fem utvalgte.

Et konfidensielt dokument procycling.no har fått tilgang til viser at Sør-Reime siden ble suspendert den 25. oktober.

Adrian Tujillo (som ble nummer tre i Valencia-rittet) står på samme liste som Sør-Reime, og er også suspendert.

Ifølge det spanske sykkelnettstedet Ciclo21 skal det ha blitt oppdaget uvanlige verdier i prøven til Sør-Reime. I to uker har Ciclo21 forsøkt å komme i kontakt med nordmannen, men noen utbrodering har de ikke fått.

– Jeg venter på tilbakemelding fra mine advokater, er alt 22-åringen har sagt.

Overfor procycling.no skriver Sør-Reime i en tekstmelding at han har fått munnkurv fra sin spanske advokat inntil saken er ferdigbehandlet av spanske antidopingmyndigheter.

En utøver blir alltid midlertidig suspendert før det foreligger en påtale i saken. Vanligvis blir man ikke ført opp på en slik liste uten at påtalemakten ser det som overveiende sannsynlig at saken vil munne ut i en påtale. Det er selvsagt også en mulighet for at utøveren ender opp med å bli frifunnet.

Forbundet får ikke kontakt

Heller ikke det norske forbundet har fått tak i Sør-Reime.

– Vi har prøvd å få tak i ham, men han svarer ikke på telefon, sier president i Cykleforbundet, Harald Tiedemann Hansen til procycling.no.

– Vi vet veldig lite om saken. Han har bodd i utlandet lenge, og har medlemskap i Stavanger SK. Men kjører på spansk lisens, legger han til.

Videre forteller Hansen at de har kontroll på rytterne med norsk lisens, men at de ikke vet om Sør-Reime er registrert i Adams-systemet (Anti-Doping Administration & Management System, journ. anm).

Etter det procycling.no kjenner til har Antidoping Norge forsøkt å få tak i både Erlend Sør-Reime og spanske antidopingmyndigheter i sakens anledning. Antidoping Norge har ikke blitt informert om hva som ligger bak den midlertidige suspensjonen.

Dominerer spanske amatørritt

Erlend Sør-Reime er en 22 år gammel syklist fra Stavanger. Store deler av livet har han bodd i Spania, der brorparten av hans sykkelkarriere har foregått. I 2015 og 2016 syklet han for Caja Rural – Seguros RGA U23, farmerlaget til profflaget med samme navn. Under årets sesong har rytteren, som er inne i sitt siste U23-år, syklet for Escribano Spors Team, et prominent amatørlag med base i Madrid.

Sør-Reime har vist gode resultater i år, og har særlig utmerket seg med to store amatørseirer i høst. Vuelta a Tenerife og Vuelta a Valencia ble arrangert de to første helgene i september, og nordmannen gikk seirende ut av begge. Etter å ha vært den nest beste U23-rytteren i den spanske cupen, håpet Sør-Reime på proffkontrakt for 2018-sesongen. Det fikk han ikke, og signerte for et annet spansk lag: Mutua Levante-Bioracer.

I Norge har han syklet med lisens i Stavanger SK, og har deltatt i det norske mesterskapet de siste årene. Under årets NM i Stjørdal ble han nummer 18 i U23-klassen, men hadde slitt med sykdom i forkant. Norgescupen i Tour de Hallingdal fikk også besøk av den Spania-baserte rytteren, men han klarte ikke å blande seg helt i toppen der.

Hans beste plassering i et UCI-ritt er andreplassen fra førsteetappen i Volta a Portugal do Futoro 2016 – et tøft U23-ritt. Les mer om det rittet her.

Tagget med: , , ,

Les også disse