IKKE MER HJELP FRA DEN KANTEN: Sven Erik Bystrøm reiser i dag hjem fra Belgia med brudd i hånda. Dermed er klassikerne over for Alexander Kristoffs trofaste hjelper. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

IKKE MER HJELP FRA DEN KANTEN: Sven Erik Bystrøm reiser i dag hjem fra Belgia med brudd i hånda. Dermed er klassikerne over for Alexander Kristoffs trofaste hjelper. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM

Bystrøm: – Da var Belgia-eventyret over for denne gang …

Jarle Fredagsvik
Tips meg @Fredagsvik

Publisert 27.03.17 10:19

Del på    

Ute av klassikerne etter kollisjon med jernstolpe.

(procycling.no): Med armen i falte glipper en sørgmodig erkjennelse ut av munnen til Sven Erik Bystrøm.

Glad i sykkelnyheter? Sjekk ut procycling.no!

– Ja, da var Belgia-eventyret over for denne gang. Det var ikke min eller lagets dag i går. Det var mye uhell, konstaterer han overfor procycling.no.

Etter rundt åtte-ni mil av Gent-Wevelgem klarer rytteren foran ham akkurat å svinge unna en umarkert jernstolpe langs veikanten.

Like bra går det ikke med Bystrøm:

– Det var en ganske kraftig krasj. Jeg treffer en jernstolpe på siden der. Jeg husker ikke så mye annet enn at jeg plutselig lå i bakken, med ganske store smerter. Jeg ble kjapt tatt hånd om og lagt inn i ambulansen, sier 25-åringen fra Haugesund.

Fikk konstatert brudd

Mandag formiddag var han på vei hjem fra Belgia, og troppet opp på flyplassen i Brüssel med armen i fatle.

Han fikk gjort unna røntgenbilder av hele kroppen etter den kraftige velten. Det eneste bruddet som ble konstatert, sitter i hånda hans:

– Det er et bein mellom håndleddet og tommelen som er knekt, påpeker han.

Etter forholdene står det bra til. Men det er rimelig åpenbart at det er en mørbanken Katusha-Alpecin-rytter vi snakker med dagen derpå.

– Jeg er ganske kraftig forslått, ja. Jeg er teipet sammen på knær, hofter, over ryggen og skulderne. Jeg føler meg mørbanket. Jeg har sydd noen sting i kneet. Det var et åpent og ganske dypt kutt der, forteller han.

Får ikke hjulpet Kristoff videre

Det verste er nok erkjennelsen av at han ikke får hjulet lagkompisen Alexander Kristoff under Flandern rundt.

Bystrøm er så lojal som hjelpere kommer. For å oppnå beste mulig resultat for laget som enhet, gjør han alltid en oppofrende innsats for lagets kaptein.

– Det er kjedelig å gå glipp av både De Panne og Flandern rundt. Det er en ufrivillige pause litt før jeg hadde tenkt å ta den.

Tredagersrittet i De Panne er på nivået under WorldTouren, og er et ritt han har benyttet til å vise seg fram under tidligere.

Satser på å være tilbake til Tour of California

Denne gangen blir det ikke slik. Nå må han sannsynligvis holde seg helt unna sykkelen i noen uker, før han igjen så smått

– Det er håndleddet som er avgjørende. Det kan ta opp til seks uker. Men det får legene i Stavanger ta en ny vurdering av. Kuttet i kneet er nok leget i løpet av en uke eller to, slik at stingene får tid til å gro, sier han.

Det neste store målet for haugesunderen er Tour of California i midten av mai.

– Jeg regner med det skal gå greit å bli med der. Forhåpentligvis rekker jeg også et ritt eller to før den tid.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no! Sving innom der for rapporter fra helgas Gent-Wevelgem!

Tagget med: , , , , ,

Les også disse