NESTEN: Edvald Boasson Hagen hadde ikke den nødvendige farten til å komme seg forbi Dylan Groenewegen. Alexander Kristoff delvis skjult bak Groenewegen.. REUTERS/Christian Hartmann

Nordmennene måtte se seg slått i spurten

Simon Zetlitz Nessler
Tips meg @tastasol

Publisert 23.07.17 18:18

Del på    

Dylan Groenewegen vant den siste etappen i Tour de France, med Boasson Hagen og Kristoff topp fem.

(procycling.no): Med den store spurtkongen Marcel Kittel ute av rittet, var det klart for et durabelig oppgjør mellom de gjenværende spurterne i Paris’ paradegate Champs-Élysées.

Edvald Boasson Hagen var av mange regnet som den største favoritten til å vinne den prestistjefylte etappen, sammen med André Greipel og Dylan Groenewegen.

Både Alexander Kristoff og Edvald Boasson Hagen kom inn på oppløpet i en strålende posisjon, på hjulet til Groenewegen, men ingen av dem maktet å komme seg forbi nederlenderen.

Dermed tok 24 år gamle Groenewegen sin første etappeseier i Tour de France.

– Det var en hard kamp. Jeg kom på et bra hjul, men jeg hadde ikke mer på slutten. Jeg klarte tredjeplass, men det var ikke det jeg håpte og drømte om, sier Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

André Greipel kom seg også forbi på de siste meterne, og henviste altså Boasson Hagen til tredjeplass.

En småskadet Alexander Kristoff ble nummer fem på etappen.

– Jeg kom helt egentlig perfekt inn. Laget plasserte oss veldig bra på den siste runden. Alt lå egentlig til rette for seier, men du ser kanskje på tråkket mitt, at det er ikke så mye kraft. Jeg hadde rett og slett ikke sjangs, sier Kristoff til TV 2.

Stort brudd

Ni ryttere så sitt snitt til å angripe tidlig da etappen startet for alvor med de åtte rundene rundt Champs-Élysées.

Nils Politt (Katusha-Alpecin), Daryl Impey (Orica-Scott), Dion Smith (Wanty-Groupe Gobert), Julien Vermote (Quick-Step), Alexey Lutsenko (Astana), Marcus Burghardt (Bora-hansgrohe), Michael Schär (BMC), Sylvain Chavanel (Direct Energie) og Imanol Erviti (Movistar) var de ni, mens de ble godt kontrollert av feltet.

Dimension Data, Lotto Soudal og LottoNL-Jumbo var alle ivrige etter å holde farten høy i feltet for spurterne sine, og de ni i bruddet fikk aldri mer enn 20 sekunders forsprang.

Hovedfeltet hentet dem inn med ti kilometer igjen, og til tross for noen nye angrep på den siste mila, ble det en massespurt.

FEIRING: Allerede før rytterne kom i mål startet feiringen så smått for Team Sky og Chris Froome. Foto: REUTERS/Benoit Tessier

Frieri og champagne

Som vanlig gikk det svært rolig for seg inn mot Paris. Yoann Offredo (Wanty-Groupe Gobert) utnyttet det til å stikke fra hovedfeltet, og stoppe opp i et par minutter for å hilse på familie og kjente i fødebyen Savigny-sur-Orge.

Bak i feltet var det bildetid. Sammenlagtvinner Chris Froome skålet i musserende med lagkameratene i Team Sky, mens de andre trøyevinnerne også fikk muligheten til å skinne.

En annen som fikk TV-tid var Cyril Gautier. Franskmannen vartet nemlig opp med et frieri til sin kjære Caroline.

Tagget med: , ,

Les også disse