PREGET ETAPPEN: Bjørn Tore Hoem var blant de første som kom avgårde i dagens brudd. Foto: Frank Wøien Mo / Team Joker

Nordmenn viste seg fram i Bretagne

Theis Magelssen
Tips meg @TheisMagelssen

Publisert 26.04.16 17:10

Del på    

Norsk duo kom seg med i bruddet, men etappen endte i massespurt.

Den andre etappen i Tour de Bretagne ble til tider dominert av norske syklister, men da spurten gikk maktet de ikke å kjempe helt i toppen.

Etappen endte i en massespurt der Boris Vallée (Fortuneo-Vital) var raskest og henviste Jeroen Meijers (Rabobank) til andreplassen.

Det franske etapperittet startet mandag og går over syv dager. Frantisek Sisr (Klein Constantia) vant mandag og leder fortsatt rittet etter den andre etappen.

Angrepsvillige nordmenn
Tirsdagens etappe åpnet i høyt tempo og bruddet ble først etablert etter 40 kilometer. Reidar Borgersen prøvde seg tidlig på etappen, men det var en annen Joker Byggtorget-rytter som kom seg med i tirsdagens brudd.

Bjørn Tore Hoem støtet og fikk med seg James Shaw Callum (Lotto Soudal U23). Duoen fikk etter hvert selskap av Gregory Daniel (USA U23) og en annen nordmann. Henrik Evensen sykler for nederlandske SEG Racing Academy og klarte å snike seg med i dagens brudd.

De fire ble hentet av hovedfeltet tre mil fra mål. Underveis på etappen plukket Hoem to sekunder på en innlagt spurt.

Sparebanken Sør-rytter Herman Dahl tok tiendeplassen og ble beste norske på etappen. Anders Skaarseth ble beste rytter fra Joker Byggtorget på 13. plass.

Slik gikk det til:
Den lengste etappen i årets Tour de Bretagne startet i Belz, nord-vest i Frankrike. Ferden gikk deretter 204 kilometer innover på det franske fastlandet og i mål i Louisfert.

Etter fire mil på veien hadde en rekke ryttere prøvd å danne brudd. Reidar Borgersen (Joker) var en av dem, men samtlige av bruddforsøkene ble spist opp av hovedfeltet.

Først da en annen Joker-rytter, Bjørn Tore Hoem, prøvde seg skulle det bli et skikkelig brudd. 25-åringen fikk med seg James Shaw Callum (Lotto Soudal U23) i angrepet.

To blir til fire
Etter syv mil hadde duoen fått en ledelse på nesten fem minutter til hovedfeltet. To andre ryttere hadde tatt opp jakten på teten og fikk kontakt etter 89 kilometer.

Norske Henrik Evensen (SEG Racing) og Gregory Daniel (USA Cycling U23) sørget for at det til slutt satt fire ryttere i tet.

Hoem plukket opp to sekunder på andre mellomspurt. Bruddet hadde da tre minutter og 50 sekunder på feltet.

Bruddet hentes
BMC Development Team og Klein Constantia var de to lagene som tok ansvaret for å hente bruddet. Tre mil fra målbyen var feltet nok en gang samlet.

Det forble slik helt til de avsluttende rundene i Louisfert. To ryttere fikk prøvde seg og fikk raskt en ledelse på ti sekunder, men hovedfeltet svarte og kjørte duoen inn.

Kun tre kilometer fra mål hadde ingen nye bruddforsøk fått en større luke og det gikk mot massespurt. Boris Vallée (Fortuneo-Vital) tok seieren en sykkellengde foran Jeroen Meijers (Rabobank).

Tagget med: , , , , ,

Les også disse